Quantcast

Klaipėdoje finišuos kruizinis sezonas

Šįryt keleivinio lainerio „Marina“ viešnage Klaipėdoje pasibaigs trumpiausias per visą laivybos istoriją kruizinių laivų sezonas uostamiestyje. Dėl besitęsiančios COVID-19 pandemijos šiais metais sulaukta vos dviejų turistinių laivų.

Po daugiau nei dvejų metų pertraukos, kai visą pasaulį apėmė koronaviruso pandemija, rugpjūtį Klaipėdoje viešėjo pirmasis ir lig tol vienintelis keleivinis laivas „Artania“.

Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė patvirtino, kad šįryt septintą valandą Kruizinių laivų terminale turėtų švartuotis antrasis ir paskutinis šį sezoną 239 m ilgio turistinis laineris „Marina“, kuris viešės iki 17 val.

„Gera naujiena ta, kad šiuo laivu atplaukia kruizinės laivybos linijos „Oceania“ prezidentas. Jam priklauso ir laivas „Marina“. Atvyksta ne oficialaus vizito, o atostogoms, užsisakė privatų turą, taigi specialisto akimis įvertins Klaipėdos miestą. Tai geras ženklas, kai pats prezidentas rodo pavyzdį ir palaiko atsigaunantį kruizinės laivybos sektorių“, – kalbėjo R.Savickienė.

„Marina“ atplauks pustuštis, nes keleivių paimta mažiau dėl jų pačių saugumo. Visi jie, taip pat įgula, yra vakcinuoti.

Kompanija prašė, kad su turistais dirbtų tik vakcinuoti gidai ir vairuotojai.

Pernai į Klaipėdą dėl pandemijos neatplaukė nė vienas kruizinis laivas. Šiais metais buvo susiruošę atvykti per pusę šimto, bet dėl nesibaigiančio viruso siautėjimo savo vizitus atšaukė beveik visi, išskyrus „Artanią“ ir „Mariną“, kuris šiandien popietę ir užbaigs šių metų kruizinį sezoną.

„Prieš dvejus metus nė pagalvoti negalėjome, kad susiklostys tokia situacija. Kad taip sudėtinga bus turizmo sektoriuje, kad dvejus metus būsime užsidarę. Tikimės, jog „Artania“ ir „Marina“ pramuš tuos ledus“, – vylėsi R.Savickienė.

Jau yra sudarytas kruizinių laivų atvykimo grafikas 2022 ir 2023 m. Jei pandeminė situacija pagerės, kitais metais į Klaipėdą turėtų atplaukti 52 keleiviniai laineriai, o 2023 m. atvykti užsiregistravo jau 19 laivų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TEGUL VALINA KAPITONAS SKIEPYTIS 3 KARTĄ. TADA ŠNEKĖSIMĖS.

TEGUL VALINA KAPITONAS SKIEPYTIS 3 KARTĄ. TADA ŠNEKĖSIMĖS. portretas
.

Skaičius tikrai nedidės.

Skaičius tikrai nedidės. portretas
Ką pas mus žiūrėti, ką veikti? Graudu, daugiau tų laivų ir nesitikėkite, sunaikinę Klaipėdos veidą, senamiestį, nušlavę gražiuosius želdinius. Vienodo trinkelės, betonas, ta pati architektūra visur. Jokio išskirtinumo. Gal tik Kuršių nerija dar traukia tą turistą? Ne tik pandemija čia kalta...

Lukas

Lukas portretas
Gaila prezidento, neduok die susilaužys senamiestyje kojas, apsinuodys smarve, įkris į "archeologinę duobę", nukris" Baltijos" plyta ant galvos, "užsikrės" corona, tada kruizų nematys 3 Klaipėdiečių kartos. Na nebent gelbės Nida, Palanga. Tai ne tik Uostamiesčio įvaizdis, bet ir Lietuvos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių