Quantcast

Klaipėdos meras: renovadienių reikėtų dažniau

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje įvykęs renovadienis sulaukė ne tik didelio gyventojų susidomėjimo, bet ir aktyvaus Klaipėdos savivaldybės atstovų, tarp jų ir miesto mero Vytauto Grubliausko dėmesio.

 Klaipėdoje įvykęs renovadienis sulaukė ne tik didelio gyventojų susidomėjimo, bet ir aktyvaus Klaipėdos savivaldybės atstovų, tarp jų ir miesto mero Vytauto Grubliausko dėmesio.

„Renovadienis Klaipėdoje parodė, kad ir gyvenant technologijų amžiuje, tiesioginis kontaktas išlieka labai svarbus – žmonėms aktualu pasidalinti patirtimi, pasikeisti informacija, išgirsti atsakymus į jiems rūpimus klausimus iš pirmų lūpų. Manau, kad tokio tipo renginiai galėtų būti organizuojami dažniau“, - po renovadienio teigė Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas.

Klaipėdoje vykusiame renovadienyje dalyvavo Būsto energijos taupymo agentūros (BETA), Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos, Klaipėdos savivaldybės atstovai, taip pat renovuojamų namų administratoriai, techniniai prižiūrėtojai, rangovai.

Į renovadienį gausiai susirinkę gyventojai buvo aktyvūs – daugiausiai domėtąsi renovuojamų namų techniniais sprendimais, renovacijai naudojamų medžiagų kokybe.

Taip pat ne vienas gyventojas kėlė klausimą apie tolimesnį Daugiabučių atnaujinimo programos įgyvendinimą – kokia valstybės parama renovacijai planuojama ateityje, kas laukia tų namų, kurie nespės užbaigti rangos darbų iki 2015 m. spalio mėn.

„Renovadienis Klaipėdoje tik dar kartą patvirtino, jog siekiant užtikrinti tinkamą renovacijos proceso eigą, svarbiausia – nuolatinis bendradarbiavimas ir dialogas tarp visų proceso dalyvių. Mums, kaip daugiabučių atnaujinimo programą administruojančiai institucijai, tokio pobūdžio renginiai – tai puiki galimybė atlikti esamos situacijos analizę – įvertinti stipriąsias dabartinio renovacijos proceso puses, konstatuoti silpnąsias, įsivardyti grėsmes ir apsibrėžti galimybes, siekiant užtikrinti tinkamą tolimesnę renovacijos eigą“, - tvirtina BETA direktorius Valius Serbenta.

Po renovadienio Klaipėdos meras, paprašytas įvardyti lėtesnės renovacijos eigos didžiuosiuose šalies miestuose priežastis, nedvejodamas atsakė, kad tai tik laikinas reiškinys.

„Esu įsitikinęs, kad daugiabučių renovacija – vienintelis realus ir patikimas kelias, didinant šalies energinį efektyvumą. Žinoma, tiek dėl renovuotinų daugiabučių kiekio, tiek dėl sudėtingesnės komunikacijos su didele gyventojų bendruomene, išjudinti renovaciją didžiuosiuose miestuose yra sunkiau ir tam reikia ilgesnio laiko tarpo. Tačiau anaiptol tai nereiškia, kad didieji miestai mažiau įsitraukę į daugiabučių atnaujinimo procesus,“ – tęsė mintį V. Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MERE

MERE portretas
Papasakokit zmonems kaip visa Lenkija renovavosi,greitai,efektyviai ir nebrangai.Daugiabuciai ten renovuoti,mokesciai pakeliami,zmones patenkinti...Kas pas mus per marazmas eina su tom renovacijom.Ar turi valstybe savo poziuri i pilieti,turta,zeme,finansus?Ar verdame tik melo ir "gariunu tipo" spekuliacines ekonomikos katile?O gal mes tik mokescius sugebam rinkti simtatukstantinio isnaudotoju klano islaikymui ir varyti propogandas del Rusijos gresmes,ar lenkisku uzrasu ant lenku trobeliu,efektyvios ekonomikos suolio i "dangu"?Baikim demagogijas,patycias ir gelbekimes is savo baudziavinio maiso....paskutiniai sveiki issibegios....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių