Quantcast

Piktinasi laiptinėje rūkančiais kaimynais: sutramdyti pavyks viešumu?

Karklų gatvėje esančio bendrabučio gyventojas kreipėsi į klaipėdiečius prašydamas patarimo, kaip suvaldyti laiptinėje rūkančius kaimynus, nes į pastabas esą jie nereaguoja. Miestietis viliasi, kad rūkorius sutramdyti pavyks viešumu.

„Jie piktybiškai rūko laiptinėje, į geranoriškus prašymus nereaguoja, sako, kad galime kviesti policiją, tik jiems tai nerūpi. Bendrame koridoriuje nuolatos dvokia“, – socialiniame tinkle piktinosi klaipėdietis.

Pakalbintas miestietis, dienraščiui teigė, kad problema tęsiasi metus.

Laiptinėje žiemą nuolat rūko viena moteris, kuri tvirtino, jog čia gyvena jau 15 metų ir „rūkyti laiptinėje jai – tradicija“.

Viešumas galbūt padės išspręsti šią problemą.

Nors žiemą tenka kovoti su kaimynais dėl rūkymo, tačiau klaipėdietis tvirtino, kad namo gyventojai šiaip yra labai ramūs ir tvarkingi.

Vis dėlto ir vasaros metu kai kurie rūko balkonuose, o Klaipėdos daugiabučiuose ir balkonuose rūkyti draudžiama.

Rūkant bendrojo naudojimo patalpose, kuriose nerūkantieji gali būti priversti kvėpuoti tabako dūmais užterštu oru, skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 50 eurų, o nusižengus pakartotinai gresia bauda nuo 50 iki 90 eurų.

„Bet šiaip daugiabučio gyventojai ramūs, tvarkingi ir, jeigu nustotų rūkyti laiptinėse, daugiau priekaištų nebūtų“, – teigė vyras.

Klaipėdietis pasakojo, kad socialiniame tinkle kreipėsi į gyventojus norėdamas ne tik patarimo, jo tikslas – atkreipti viešosios tvarkos pažeidėjų dėmesį į jų pačių elgesį ir paviešinti problemą.

„Žinau, kad reikia nufotografuoti tvarkos pažeidėjus, tačiau tykoti jų laiptinėje neturiu laiko, todėl nusprendžiau, kad viešumas galbūt padės išspręsti šią problemą, gal bus koks nors poveikis“, – vylėsi miestietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
as ziema rukau koridoriuj,pa paskui atidarau i laiptine duris kad dumai iseitu ir viskas.arba rukau tualete isijunges ventiliatoriu greit dumus istraukia.vasara rukau atsidares virtuves langa,kam tam balkone ar laiptinej rukyti nesuprantu....

Nesuprantu kodėl turime bijoti ir

Nesuprantu kodėl turime bijoti ir  portretas
kažką daryti slapčia . Aš perspėju , tą kuris pažeidžia tvarką ir garsiai pasakau, kas bus sekantį kartą . Nufotkinsiu . Paprastai antrą kartą nereikia perspėti . Nustokime bijoti . Nustokime slapčia fotkinti ir skųsti ar rūkančius, ar auto kažkur ne ten statančius . Tai , kad policija neinformuoja kas atsiuntė , man garbės ir padorumo , mano veiksmams neprideda . Aš visada viską darau viešai ir prieš tai informuoju ką padarysiu . Bijoti ? Ne .

P.S.

P.S. portretas
išsiųsti video, ar pakaks ir foto galima ir anonimiškai. Be to, jie NIEKAM neteikia info-kas atsiuntė foto, video.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių