Quantcast

„Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus.

Dienraščio „Klaipėda“ skaitytoja pasakojo negalinti prisijungti prie „Regitros“ elektroninių paslaugų sistemos. Ji pirmadienį norėjo registruotis vairuotojo pažymėjimo keitimo paslaugai.

Pusdienį maigiusi klaviatūros mygtukus ji galiausiai prisiskambino į „Regitrą“ ir išgirdo atsakymą apie tai, kad sistema tvarkoma.

Praėjo pusdienis, bet klientė ir toliau negalėjo sutvarkyti būtinų reikalų. Apie tai, kad vairuotojo pažymėjimo galiojimas pasibaigęs, ji sužinojo atidžiau apžiūrėjusi pažymėjimą. Pasirodo, dokumentas nebegalioja nuo 2023-iųjų rudens.

„Norėjau kaip galima greičiau registruotis gauti naują dokumentą. Kai supratau, kad sistema stringa, pradėjau panikuoti. Informacija apie gedimą yra, o kaip elgtis, nepranešama“, – piktinosi klaipėdietė.

Informacija apie gedimą yra, o kaip elgtis, nepranešama.

Valstybės įmonės „Regitra“ atstovas spaudai Lukas Vosylius patikslino, kad prisijungti prie Vairuotojų portalo tapo neįmanoma dar penktadienio vakarą.

Tuo metu „Regitros“ skambučių centras ir administracija jau nedirbo. Todėl pirmą kartą sutrikimai užfiksuoti šeštadienį, tada raštu informuota ir atsakinga institucija. Abejotina, ar valstybinė įstaiga Informacinės visuomenės plėtros komitetas šeštadienį dirbo.

„Esame priklausomi nuo išorinių registrų, dažniausiai būna informacinių ryšių departamento sutrikimai. Ir šiuo atveju dar penktadienį vakare sutriko procesai Informacinės visuomenės plėtros komiteto administruojamame Elektroninių valdžios vartų portale. Kitaip sakant, bandant prisijungti, šis portalas nejungia su Vairuotojų portalu. Kol kas laukiama šio portalo sprendimo. Bandome įvertinti, kiek mes prarandame finansiškai, kiek patiriame nepatogumų dėl Informacinių ryšių departamento sukeliamų dažnų sutrikimų. Sutrikimų būna gana daug, tik tiek ilgai trunkančio nepamenu“, – pirmadienį teigė L. Vosylius.

Vienintelis patarimas vairuotojams – gyvai vykti į „Regitros“ padalinius. Tiesa, pirmadienį šie padaliniai nedirbo.

L. Vosylius patikslino, kad vairuotojų portalas neveikė iki pirmadienio vakaro. Jis pats pranešimą apie tai, kad gedimas pašalintas, gavo pirmadienį 17.44 val.

Vakar, antradienį, „Regitros“ tinklalapis jau veikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių