Quantcast

Tautinių kultūrų centras minėjo Lietuvių kalbos dienas

Klaipėdos savivaldybės Tautinių kultūrų centras minėjo Lietuvių kalbos dienas. Susirinkusieji deklamavo lietuviškas eiles, dainavo dainas, šoko lietuvių liaudies šokius, savo piešiniais ir rankdarbiais, kuriuose irgi netrūko lietuviškų akcentų, papuošė centro salę.

Pasak Tautinių kultūrų centro direktorės Jelenos Butkevičienės, Lietuvių kalbos dienos čia minimos kasmet. Šioms dienoms skiriamas ypatingas dėmesys, taip pat kartu minimos ir valstybinės šventės. Šį kartą buvo paminėta ir Vasario 16-oji.

„Lietuvių kalbos dienos minimos kiekvienais metais, bet šiemet buvo minima ypatingai, nes susirinko visų sekmadieninių mokyklų auklėtiniai kartu su mokytojais. Padarėme vieną bendrą programą, kuri buvo tikrai spalvinga, susirinko pilna salė žiūrovų. Skambėjo eilės, dainos ir lietuvių kalba, ir gimtąja“, – pasakojo J. Butkevičienė.

Lietuvių kalbos dienos minimos kiekvienais metais.

Baltarusių ir ukrainiečių mokyklų auklėtiniai prieš prasidedant renginiui salę papuošė savo piešiniais. Piešinių tematika – Vasario 16-oji ir lietuvių kalba.

Mokytoja Nadia Solodenko, kuri atvyko iš Ukrainos ir įsiliejo į sekmadieninės ukrainiečių mokyklos veiklą, pagamino „paukščių“, ant kiekvieno jų buvo užrašytas žodis, pavyzdžiui, tauta, kultūra, tradicijos, nepriklausomybė, drąsa.

„Pasiūlėme vaikams dalyvauti viktorinoje. Turėjome klausimų apie Lietuvą, kalbą, istoriją. Tikrai džiugino vaikų žinios, jie atsakinėjo į klausimus, į kuriuos ir suaugusiesiems būtų sudėtinga atsakyti, bet vaikai puikiai įveikė užduotis“, – tikino J. Butkevičienė.

Jelena Butkevičienė. Vytauto Petriko nuotr.

Antradienio vakarą Tautinių kultūrų centre taip pat vyko Vasario 16-ajai skirtas renginys-koncertas „Tai mūsų mylima Tėvynė, tai mūsų žemė – Lietuva“, skirtas Lietuvos nepriklausomybės dienai. Koncertavo Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos auklėtiniai.

Kitą savaitę, minint Rusijos invazijos į Ukrainą metines, Tautinių kultūrų centras lankysis Ukrainiečių kultūros ir švietimo centre „Rodyna“.

„Susitiksime su ukrainiečių bendruomene ir pabendrausime, gal sužinosime, kokie yra poreikiai ir kuo galėtume visi kartu padėti, kartu palaikydami ir čia esančius ukrainiečius, ir tuos, kurie yra tėvynėje“, – pažymėjo J. Butkevičienė.

Kovo 6 d. šiame centre vyks dar vienas renginys, skirtas lietuvių kalbai.

„Dalyvaus ukrainiečiai, kurie mokosi lietuvių kalbos. Jie deklamuos eiles, pasakos apie save, Klaipėdos kraštą lietuviškai. Tai bus išskirtinis renginys „Kas moka žodį, randa kelią“, – sakė J. Butkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių