Quantcast

Prokuroras prašo suimti „BaltCap“ lėšų pasisavinimu įtariamą Š. Stepukonį dar mėnesiui

Europos prokuroras Darius Karčinskas ketvirtadienį kreipėsi į Vilniaus teismą dėl suėmimo pratęsimo kelių dešimčių milijonų eurų neteisėtu pasisavinimu įtariamam buvusiam „BaltCap“ infrastruktūros fondo partneriui Šarūnui Stepukoniui.

Š. Stepukonio suėmimą, kuris baigiasi ateinantį šeštadienį, prašoma pratęsti dar mėnesiui, BNS patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovas Giedrius Janonis.

„2024 metų vasario 22 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas gavo prokuroro pareiškimą dėl kardomosios priemonės suėmimo pratęsimo vienam mėnesiui piliečiui Š.S., kuris įtariamas dėl galimai pasisavintų piniginių lėšų“, – sakė G. Janonis.

Nuotolinis teismo posėdis suėmimo klausimui spręsti vyks penktadienį.

Š. Stepukonis įtariamas pasisavinęs bent 27 mln. eurų iš fondo įmonių. „BaltCap“ atstovai sako, jog iš fondo įmonių galėjo dingti apie 40 mln. eurų.

Š. Stepukonio atžvilgiu atliekami du ikiteisminiai tyrimai.

Viename jų jis pripažintas įtariamuoju dėl neteisėto daugiau nei 27 mln. eurų pasisavinimo. Kitas, dar 2022 metais nutrauktas ir vasarį atnaujintas ikiteisminis tyrimas susijęs su 3,9 mln. eurų pervedimu Š. Stepukoniui iš vienos Lenkijos įmonės už neva akcijų pardavimą.

Prokuratūra teigia, kad didžiąją dalį pasisavintos sumos – daugiau nei 20 mln. eurų – Š. Stepukonis pralošė kazino. Dar dalį pinigų jis galėjo nukreipti į Vengrijos vertybinių popierių prekybos platformą „Interactive Brokers Central Europe“.

Prokuroras D. Karčinskas šią savaitę sakė, kad duodamas parodymus Š. Stepukonis „pilnai neneigia“ savo kaltės, tačiau pateikia savo įvykių versiją, kuri bus tikrinama.

Š. Stepukonis vasario 10 dieną pats grįžo į Lietuvą iš Ukrainos ir prisistatė į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) patalpas Vilniuje, kur buvo suimtas. Po dviejų dienų jam paskirtas dviejų savaičių suėmimo terminas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ekonomistas

ekonomistas portretas
Siūlau Stepukonį naudoti, kaip anti reklamą žaidimams, įrodant ,kad išlošti negalima, net ir su 27 milijonais lošiant -neišloši, tik kalėjimą įgysi

Anonimas

Anonimas portretas
Paleiskit ta vaiką, jo tokios nekaltos akys.

Nebėr kantrybės

Nebėr kantrybės portretas
Kokiam dar mėnesiui? Iškart trims iki nuosprendžio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių