Quantcast

Prokuroras: Š. Stepukonis pralošė didžiąją dalį pasisavintos sumos, daugiau nei 20 mln.

Dėl kelių dešimčių milijonų eurų neteisėto pasisavinimo įtariamas buvęs „BaltCap“ infrastruktūros fondo partneris Šarūnas Stepukonis pralošė didžiąją dalį pasisavintų pinigų – daugiau nei 20 mln. eurų, pirmadienį pranešė tyrimą kontroliuojantis Europos prokuroras Darius Karčinskas.

„Didžioji minėto pasisavinto turto dalis buvo pralošta tiek Lietuvoje, tiek Estijoje veikiančiose lošimo bendrovėse“, – žurnalistams pirmadienį sakė D. Karčinskas.

Pasak jo, Š. Stepukonis pralošė daugiau nei 20 mln. eurų, tiksli suma dar yra nustatinėjama.

„Mes renkame duomenis iš lošimų bendrovių, gretiname juos su bankų sąskaitų išrašais ir kita gauta medžiaga. Konkrečiai sutikslinti tų sumų aš šiuo metu negalėčiau“, – kalbėjo prokuroras.

D. Karčinsko teigimu, šiuo metu aiškinamasi, kur yra likę pasisavinti pinigai ir kiek jų apskritai yra.

Š. Stepukonis įtariamas pasisavinęs bent 27 mln. eurų iš fondo įmonių. „BaltCap“ atstovai sako, jog iš fondo įmonių galėjo dingti apie 40 mln. eurų.

Kratos lošimų bendrovėse, su Š. Stepukoniu susijusiose įmonėse

Pareigūnai patvirtino, kad atliekant tyrimą praėjusią savaitę buvo atlikta 15 kratų Lietuvoje ir Estijoje.

D. Karčinsko teigimu, kratos buvo atliktos „lošimo namuose, taipogi tose įmonėse, kurias kontroliavo įtariamasis Š. Stepukonis ir jo buvęs fondas“.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Rolandas Kiškis patvirtino, jog kratos atliktos su „Olympic Casino“ susijusiuose dviejuose objektuose Lietuvoje ir viename – Estijoje.

Didžioji minėto pasisavinto turto dalis buvo pralošta tiek Lietuvoje, tiek Estijoje veikiančiose lošimo bendrovėse.

Š. Stepukonis Lietuvoje vadovavo devynioms fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ tiesiogiai ar netiesiogiai valdomoms įmonėms: „Nullus“ (Kauno rajono švietimo infrastruktūros plėtros bei mokyklos Bučoje projektai), „Žvirgždaičių energijai“ (33 MW vėjo parkas Šakiuose), NT paslaugų „Urban Revitalisation“, veiklos iš esmės nevykdančiai „Moelta“, „Knowledge Investment“ („The British School of Vilnius“ mokyklos projektas), „Venetus Capital“ (valdo 98 proc. „Vilniaus daugiafunkcinio komplekso“ akcijų), „Vilniaus daugiafunkciam kompleksui“, „Investicijų uostui“ (dalyvauja Šiaulių policijos pastato statybos projekte) ir „Safe community“.

Jis taip pat yra buvęs „Knowledge Investment“ bei „Forest Investment“ (valdo biokuro katilinę Vilniuje) valdybos pirmininku.

Lenkijoje Š. Stepukonis buvo penkių tiesiogiai ar netiesiogiai „BaltCap“ fondo kontroliuojamų bendrovių valdybos pirmininkas: „Izim“, „Deuteros IZIM EDU“, „Protos IZIM EDU“ ir „Tritos IZIM EDU“ ir veiklos nevykdančios „EN Efficiency“.

Lenkijoje „Izim“ grupės įmonės įgyvendino dviejų mokyklų, socialinio centro ir administracinio pastato modernizavimo Mielno mieste projektą, gatvės apšvietimo projektus Miedžne ir Kobylnicoje, sporto centro ir baseino atnaujinimo projektą Liubane.

Tiria įvairias versijas

Š. Stepukonis vasario 10 dieną buvo suimtas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje (FNTT) Vilniuje, suėmimas tęsis iki šio šeštadienio.

Teisėsauga teigia dar vertinsianti, ar prašyti teismo pratęsti jo suėmimą.

„Atlikus didelį skaičių procesinių veiksmų, gauta labai didelis kiekis dokumentų ir informacijos. Mes planuojame per visą šią savaitę informaciją išanalizuoti, įvertinti ją ir tokiu atveju prieš paskirto suėmimo pabaigą priimsime vienokį ar kitokį sprendimą“, – pirmadienį sakė prokuroras D. Karčinskas.

Š. Stepukonio atžvilgiu atliekami du ikiteisminiai tyrimai.

Viename jų jis pripažintas įtariamuoju dėl neteisėto daugiau nei 27 mln. eurų pasisavinimo, kitas, dar 2022 metais nutrauktas ir vasarį atnaujintas ikiteisminis tyrimas susijęs su 3,9 mln. eurų pervedimu Š. Stepukoniui iš vienos Lenkijos įmonės už neva akcijų pardavimą.

Prokuratūra sako dar tirianti, ar Š. Stepukonis veikė vienas, ar bendrininkų grupėje.

D. Karčinskas taip pat sakė, jog tiriamos visos įmanomos versijos, įskaitant, kad bendradarbiaudamas su lošimų bendrovėmis Š. Stepukonis plovė pinigus. Anot jo, įtarimai gali plėstis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau matyta ir girdėta

Jau matyta ir girdėta portretas
Zuikiai ir kiškiai dar prieš išviešinant šiam pinigų išvogimo faktui, galimai buvo tyliai sudalyvavę bet kaip visada nieko nerado, nepastebėjo, neįtarė, nepagalvojo, nesitikėjo, nenumatė, nesuprato, nežinojo ir t.t.

Akivaizdu

Akivaizdu portretas
Jūs norite ar ne bet valstybėje atsirado naujas stiprus milijonierius ir jokie zuikiai ar kiškiai dabar vykstančiam spektaklyje jau nebeturi jokios reikšmės.

N

N portretas
Na,taip ramus kaip belgas.Pralošė,ir tikite?cia sieja dau veikejų,bet neatskleis,jų.Visvien išsivartys.Niekas,nieko nematė,nežinojo,nedalyvavo.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių