Quantcast

Teismas sprendžia dėl kardomųjų priemonių Š. Stepukoniui

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės teismas penktadienį sprendžia, ar tenkinti prokuroro prašymą skirti švelnesnę kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą – šiuo metu suimtam kelių dešimčių milijonų eurų pasisavinimu įtariamam buvusiam „BaltCap“ fondo partneriui Šarūnui Stepukoniui.

Teismo atstovė Ieva Stumbrienė BNS pranešė, kad teismo posėdis nuo 10 val. vyksta nuotoliu, o sprendimą numatoma paskelbti po kelių valandų.

Prokuroras Darius Karčinskas prašo S. Štepukoniui skirti intensyvią priežiūrą – elektrinę apykoję, nebendrauti su tam tikrais asmenimis. Šią kardomąją priemonę prašoma taikyti iki birželio 20 dienos.

Anksčiau skirtas Š. Stepukonio suėmimo terminas baigiasi sekmadienį.

Š. Stepukonis įtariamas pasisavinęs bent 27 mln. eurų iš fondo įmonių, tačiau, pasak prokurodų, ši suma gali dar didėti. „BaltCap“ atstovų teigimu, iš fondo įmonių galėjo dingti apie 40 mln. eurų.

Jo atžvilgiu buvo atliekami du ikiteisminiai tyrimai, vasario pabaigoje jie sujungti.

Viename tyrimų Š. Stepukonis buvo pripažintas įtariamuoju dėl neteisėto daugiau nei 27 mln. eurų pasisavinimo. Kitas, 2022 metais nutrauktas ir vasarį atnaujintas ikiteisminis tyrimas susijęs su 3,9 mln. eurų pervedimu Š. Stepukoniui iš vienos Lenkijos įmonės už neva akcijų pardavimą.

Prokuratūra teigia, kad didžiąją dalį pasisavintos sumos – daugiau nei 20 mln. eurų – Š. Stepukonis pralošė kazino. Dar dalį pinigų jis galėjo nukreipti į Vengrijos vertybinių popierių prekybos platformą „Interactive Brokers Central Europe“.

Ikiteisminį tyrimą kuruoja Europos prokuroras D. Karčinskas. Jis žurnalistams anksčiau sakė, kad duodamas parodymus Š. Stepukonis „pilnai neneigia“ savo kaltės, tačiau pateikia savo įvykių versiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

audra

audra portretas
Tai matyt dar ne visus pralose. liko ir prokurorams

Jus pasidomekite

Jus pasidomekite portretas
su kuo ir kokiose kontorose jis bendraakcininkas! Kas gi ji sodins ir ka gi kas konfiskuos is energetiku,ministru ir net tukstantmecio superpedagoges!?

Uz kiek

Uz kiek portretas
teismas sprendzia?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių