Quantcast

Dilema: ar svarbi santuokos data?

Vilniuje per pastaruosius keletą metų tuoktuvių skaičius išaugo. Tam įtakos turėjo ir jaunavedžių antplūdžio sulaukusios magiškų skaičių dienos. Tačiau ne visi magiją sieja su laimingu gyvenimu.

Sostinėje daugėja vedybų

Artėja vasara, įsibėgėja vadinamasis tuoktuvių sezonas, tačiau pats pikas, kaip jau seniai įprasta, nuo birželio iki rugsėjo. Miesto savivaldybė patvirtino, kad Vilniuje santuokų skaičius kasmet vis didėja. Prieš trejus metus jų buvo registruota beveik šimtu mažiau nei praėjusiais. Be abejonės, 2011 ir 2012 m. išsiskyrė ypatingomis dienomis, kai sutapo metų, mėnesio ir dienos skaičius.

Tokios dienos prietarais tikinčių yra vienos laukiamiausių. Tuomet santuokų rūmus užplūsta rekordinis skaičius norinčių sumainyti aukso žiedus.

Savivaldybės atstovės Sandros Trinkūnaitės-Rimkienės teigimu, datos, kai sutapdavo metų, mėnesio ir dienos skaičiai, visad sulaukdavo daug dėmesio. Esą jaunavedžiai tiki, kad šie magiški skaičiai lems laimingą santuoką. Deja, artimiausiu metu susituokti tokią dieną bus galima tik po 88 metų. Nespėjusiems to padaryti neverta nukabinti nosies, daugelis tiki, kad ir Šv. Valentino diena turi tokią pat magišką galią.

Magiški skaičiai kelia juoką

Norintys tuoktis šiltuoju metų laiku rezervuoti laiką ir vietą turi gerokai iš anksto. Čia, matyt, labiau sekasi tiems, kurie skaičiams per didelės reikšmės neteikia.

„Nesirinkome jokios ypatingos datos, tuoktis gegužę nusprendėme tiesiog ekspromtu, – šypsodamasis pasakojo po dviejų savaičių savo ilgametę draugę vesiantis vilnietis Matas. – Nenorėjome ir jokių magiškų skaičių ar sutapimų. Žinau, kad net ir kunigams tai atrodo juokinga. Kai kurie jų būsimiems jaunavedžiams parodo duris, kai šie sugalvoja, kad nori tuoktis pagal kokios nors būrėjos išpranašautą datą ar Mėnulio prognozes.“

Vaikino teigimu, norintiems tuoj pat susituokti kunigai pataria palaukti apie tris mėnesius. Užtrunka ir jaunavedžių kursai, ir kiti pasiruošimai. O norint tuoktis vienoje populiariausių Vilniaus bažnyčių šiltuoju metų laiku tenka laukti eilėje.

„Todėl geriausiai užsirašyti iš anksto. Mes tai padarėme prieš gerą pusmetį“, – pasakojo vienoje senamiesčio bažnyčių žiedus su mylimąja sumainysiantis Matas.

Neįprastos vietos

Sostinėje jau kurį laiką jaunavedžiai gali patys rinktis vietą, kurioje norėtų įamžinti savo santuoką. Ši naujovė pirmais metais sulaukė vos septynių porų dėmesio, tačiau paslauga populiarėja – praėjusiais metais ja pasinaudojo beveik pusantro šimto jaunavedžių.

Kaip labiausiai mėgstamas vietas tuoktuvėms galima išskirti Vilniaus Rotušę, Verkių rūmus, Botanikos sodą ir įvairius viešbučius.

Savivaldybės atstovė patvirtino, kad, be įprastų – Santuokų rūmų, bažnyčių – ir išvardytų vietų, ceremonijos yra vykusios senamiestyje esančiame kino teatre „Pasaka“, Energetikos muziejuje, televizijos bokšte ir netgi laive, plukdančiame turistus Neries upe.

Nauja „Vilniaus dienos“ rubrika „Meilė“. Joje kviečiame jaunavedžius papasakoti apie save, savo meilę, pasidalyti įspūdžiais iš vestuvių. Gali kreiptis ir jaunųjų artimieji ar draugai ir pasveikinti jaunavedžius „Vilniaus dienoje“.
Daugiau informacijos teirautis e. paštu redakcija@diena.lt arba tel. 219 1372.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ahaaaąą

ahaaaąą portretas
Tai labai magiškai susituokiau su savo mylimute.... dabar nei perkūnas trenkia, nei arklys nenuspiria

Stanislovas

Stanislovas portretas
Mums tai ganėtinai svarbi,todėl šiais metais ją švesime jau 40 kartą. Linkime ir kitiems susituokusiems pasekti mūsų pavyzdžiu.

Vyrai

Vyrai portretas
baikit snarglėtis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių