Quantcast

Artėjant prezidento rinkimams ir referendumui, VRK primena apie draudimą pirkti rinkėjų balsus

  • Teksto dydis:

Artėjant prezidento rinkimams ir referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena apie įstatymuose įtvirtintą draudimą tiesiogiai ar netiesiogiai pirkti rinkėjų balsus.

„Tiek rinkimų ir referendumo sekmadienį, tiek iki jo yra draudžiama tiesiogiai ar netiesiogiai pirkti piliečių balsus, dovanomis ar kitokiu atlyginimu skatinti piliečius dalyvauti arba nedalyvauti rinkimuose ar referendume, balsuoti už ar prieš rinkimuose dalyvaujančius kandidatus ar referendume sprendžiamą klausimą“, – rašoma VRK išplatintame pranešime.

„Taip pat draudžiama žadėti atsilyginti turint tikslą paveikti rinkėjų valią balsuojant ir taip daryti įtaką piliečių apsisprendimui“, – Rinkimų kodekse ir Referendumo įstatyme numatytas nuostatas priminė komisija.

Rinkėjams, susidūrusiems su atlygio, dovanų, nemokamo pavėžėjimo balsuoti ar kitais siūlymais, VRK pataria nedelsiant apie atvejį informuoti komisiją arba policiją.

VRK primena, kad nuo sekmadienio vidurnakčio įsigalios ir agitacijos draudimas, kuris tęsis iki balsavimo rinkimuose dienos pabaigos.

ELTA primena, kad sekmadienį vyks pagrindinė šalies prezidento rinkimų ir referendumo dėl pilietybės išsaugojimo diena.

Dėl šalies vadovo posto varžosi aštuoni kandidatai – antrosios kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda, konservatorių keliama premjerė Ingrida Šimonytė, Laisvės partijos atstovas, buvęs Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Dainius Žalimas, savarankiškai išsikėlę Ignas Vėgėlė bei Eduardas Vaitkus, partijos „Nemuno aušra“ įkūrėjas Remigijus Žemaitaitis, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ keliamas Giedrimas Jeglinskas ir Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

Referendumo biuletenyje siūloma atsisakyti šiuo metu Konstitucijoje įrašyto sakinio: „išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis“. Ši nuostata neleidžia išsaugoti Lietuvos pilietybės įgijus kitos valstybės pilietybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirkt

pirkt  portretas
negalima ,bet klastot ,? stop dvigubai pilietybei ,kuria nori duoti bet kam ,kodel ?

teisingai VRK primena ,kad negalima pirkt rinkeju balsus

teisingai VRK primena ,kad negalima pirkt rinkeju balsus portretas
SIA PRIOGATYVA -PIRKT RINKEJU BALSUS ,KLASTOT , FALSIFIKUOT TURI ISIMTINAI TIK VRK -SULERIAI [[pritariant AT ,,,teisejams,,, ir nepriestaraujant KT samanams ir orakulams ]]
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių