Quantcast

A. Dulkys atmeta prezidento kritiką: žygūnui, kuris praneša blogas žinias, nėra nupjaunama galva

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys nesutinka su prezidento kritika, esą jo pareiškimai apie pernelyg mažas Privalomo sveikatos draudimo (PSD) įmokas yra bandymas ieškoti kaltų, siekiant paaiškinti sistemos problemas. Ministras teigė tiesiog norėjęs informuoti visuomenę, kad sveikatos draudimo įmokų lietuviai moka du kartus mažiau negu ES vidurkis.

„Man atrodo, net viduramžių laikais visi laikėsi etikos, kad žygūnui, kuris praneša blogas žinias, nėra nupjaunama galva. Aš nežinau, kokia čia yra kaltė informuoti Lietuvos žmones, kad mes sveikatos draudimo įmokų mokame du kartus mažiau negu ES vidurkis. Kokia čia kaltė? Koks čia kaltinimas? Čia yra tiesiog mums, žinojimui, priimant sprendimus“, – į prezidento kritiką sureagavo A. Dulkys.

„Aš manau, kad ir prezidentas, ir jo komanda turi žinoti šią informaciją, nes tai reiškia, kad jeigu yra sprendimas nedidinti sveikatos draudimo įmokų, reiškia, mes turime būti dar efektyvesni, mes turime dar labiau ieškoti efektyvinimo priemonių“, – akcentavo ministras.

A. Dulkys taip pat tikina iš prezidento pasisakymų supratęs, kad šalies vadovas reiškia paramą Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vykdomoms reformoms.

„Aš išgirdau tik palaikymą pokyčiams ir reformoms, nes tris metus apie efektyvumą tiek daug kalbame, tai buvo labai malonu išgirsti tai užakcentuojantį šalies prezidentą. Nes praėjusioje kadencijoje parlamentui, Vyriausybei ir prezidento institucijai nebuvo pavykę surasti bendro sutarimo dėl pokyčių sveikatos sistemoje. Šiandieną mes turime priimtus visus pokyčių įstatymus ir dar turime tokį įvertinimą“, – prezidento pasisakymų interpretaciją pateikė ministras.

Man atrodo, net viduramžių laikais visi laikėsi etikos, kad žygūnui, kuris praneša blogas žinias, nėra nupjaunama galva. Aš nežinau, kokia čia yra kaltė informuoti Lietuvos žmones, kad mes sveikatos draudimo įmokų mokame du kartus mažiau negu ES vidurkis.

Visgi kol kas PSD įmokų didinimo A. Dulkys tikina nesiūlysiantis. Ministro teigimu, SAM prioritetas šiuo metu yra sveikatos sistemos efektyvinimas.

„Mūsų Vyriausybės programoje šito pasiūlymo nebuvo. Mūsų Vyriausybės programoje buvo išdėlioti pokyčiai ir jau ne viena kryptis, kad sistema veiktų efektyviai. Nes jeigu į neefektyviai veikiančią sistemą bus duota papildomų išteklių, tai jie kaip per kiaurą kibirą, pro tuos kraštus ištekės tik žymiai didesne srove. Tai, man atrodo, kad mes viską darome nuosekliai ir sistemingai“, – teigė ministras.

Prezidentas G. Nausėda sukritikavo A. Dulkį dėl pasisakymų apie per mažas PSD įmokas. Anot šalies vadovo, ministras, kalbėdamas apie poreikį didinti PSD įmoką, renkasi lengviausią kelią paaiškinti sveikatos sistemos problemas. Pats G. Nausėda pasisakė prieš PSD įmokos didinimą.

ELTA primena, kad pirmadienį interviu naujienų portalui lrt.lt sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys tvirtino manąs, jog didžiausia sveikatos sektoriaus problema – pernelyg maža PSD įmoka.

Visgi, ministras tiesiogiai neįvardijo, ar ketina siūlyti didinti PSD įmokas. A. Dulkys akcentavo, jog prieš tai reikėtų užtikrinti pačios sistemos efektyvumą.

Kitąmet Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) pajamos sieks 3,5 mlrd. eurų – beveik 13,5 proc. daugiau nei pernai.

Numatoma, kad 2,4 mlrd. eurų bus skirta sveikatos priežiūros paslaugoms, 634 mln. eurų – vaistams, medicinos pagalbos priemonėms ir medicinos priemonių nuomai, 204 mln. eurų – sveikatos programoms ir kitoms sveikatos draudimo išlaidoms apmokėti. Taip pat 37 mln. eurų skirta PSD sistemos funkcionavimui ir šį draudimą vykdančių institucijų veiklos išlaidoms apmokėti, 3 mln. eurų – valstybinio socialinio draudimo fondo veiklos sąnaudoms kompensuoti ir 167 mln. eurų – valstybės deleguotoms funkcijoms finansuoti valstybės biudžeto asignavimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bronislovas

bronislovas portretas
tas dulkys tikrai turi palikti ministro posta,mes mokam mokam ta psd o kai reikia pas kardiologa tai tave tik pastato i eile ir geriausiu atveju patenki po triju menesiu bliamba sudalvojo dulkis ligonius i eile statyti.o kiek prikure visokiu firmu firmeliu aplink ministerija kurios nieko avsoliuciai neveikia tik kazka tipo konsultuoja o pinigus gauna is musu psd.dulki ar suradai 20 dingusiu vadonu su kazokiais mistiniais apsaugos priemonemis?

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Nesuprantu ar Dulkys durnas , ar iš medžio nukritęs matydamas , kad lietuviai moka du kartus mažiau sveikatos draudimo už ES vidurkį , DURNIAU , O KIEK KARTŲ MAŽESNIUS ATLYGINIMUS UŽDIRBA LIETUVIAI , ŠITO TAI NEMATAI , gaila , kad prezidentas neturi galios atleisti netikusius M I N I S T R U S .

to> Nuomonė

to> Nuomonė portretas
Šiaip tai ,,geras žmogus'' nėra profesija ir galimybė užimti vadovaujančias pareigas ! dirbome tolimoje šiaurėje (tarpinių radioantenų montažas) , tarp čiukčių buvo labai gerų ,,žmonių"' tikrai ! na, bet ministrų postam? manau mane supratote?
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių