Quantcast

J. Džiugelis nusprendė jungtis prie konservatorių frakcijos

Prie opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos jungiasi Justas Džiugelis.

„Informuoju, kad prisijungiu prie TS-LKD frakcijos“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją pranešė J. Džiugelis.

Jis iki šiol buvo Mišrios Seimo narių grupės narys.

Prisidėjus J. Džiugeliui konservatorių frakcija didėja iki 33 narių. Tai antra pagal dydį frakcija Seime ir didžiausia opozicinė.

J. Džiugelis į Seimą buvo išrinktas pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą, tačiau pernai rudenį frakciją paliko po konfliktų su „valstiečių“ vadovu Ramūnu Karbauskiu.

Nenoriu prabusti tokioje šalyje kaip Vengrija, Baltarusija ir Rusija, kur galia svarbesnė nei teisė, o kitaip manančiųjų galimybės dalyvauti viešojoje diskusijoje ar politiniame gyvenime yra ribojamos.

„Bandžiau inicijuoti pokyčius valdančiojoje frakcijoje, kai tapo akivaizdu, kad jie neįmanomi, priėmiau sprendimą pasitraukti“, – per spaudos konferenciją sakė J. Džiugelis.

Prisidėti prie konservatorių jis sakė nusprendęs norėdamas „sustabdyti valdančiųjų buldozerį“, o matydamas „siekį sutelkti galias vienose rankose“ nusprendė paremti konservatorių kandidatę į prezidentus Ingridą Šimonytę.

„Nenoriu prabusti tokioje šalyje kaip Vengrija, Baltarusija ir Rusija, kur galia svarbesnė nei teisė, o kitaip manančiųjų galimybės dalyvauti viešojoje diskusijoje ar politiniame gyvenime yra ribojamos“, – sakė J. Džiugelis.

„Drąsiai sakau: egzistuoja alternatyva dabartinei bei valdančiųjų planuose dėliojamai netolimos ateities situacijai. Kiekvienas iš mūsų turime rimtai susimąstyti, kas ir kokiais principais vadovaus mūsų valstybei po prezidento rinkimų“, – kalbėjo parlamentaras.

Jis sakė pokalbius su konservatorių vadovu Gabrieliumi Landsbergiu dėl stojimo į frakciją atnaujinęs, kai priėmė sprendimą remti I. Šimonytės kandidatūrą.

„Aiškiai suprantu, kad reikia vienyti pajėgas siekiant apginti demokratiją ir konstitucines vertybes šalyje“, – teigė J. Džiugelis.

Konservatorių vadovas G. Landsbergis teigė, jog Seime vyksta pokyčiai ir „opozicijos vienijimasis yra reikšmingesnis, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio“.

„Jis šiandien parodo aiškią alternatyvą visiems tiems principams, prieš kuriuos atskirom jėgom mėginam kovoti jau kuris laikas“, – sakė G. Landsbergis.

„Valstiečių“ vadovas R. Karbauskis sakė J. Džiugelio sprendimą jungtis prie TS-LKD frakcijos vertinantis kaip „natūralų sprendimą žmogaus, kurio vertybės sutampa su konservatorių“.

„Mes padarėme klaidą pakviesdami kolegą J. Džiugelį, neįvertinome jo vertybinio požiūrio, ir dabar jis savo politinę kelionę baigia konservatorių frakcijoj, tai atitinkamai atspindi jo pasirinkimą, vertybes“, – sakė R. Karbauskis.

Per spaudos konferenciją klausiamas, ar etiška pereiti pas aršiausius „valstiečių“ oponentus konservatorius, kai į Seimą buvo išrinktas pagal LVŽS sąrašą, J. Džiugelis teigė, jog tai „valstiečiai“ atsitraukė nuo savo rinkimų programos.

„Aš manau, pirmiausia yra neetiška išsižadėti rinkiminės programos nuostatų, kurias deklaravo „valstiečiai“. Kita vertus, gerbdamas savo rinkėjus tikrai nepriiminėjau karštakošiškų sprendimų, neperbėgau į jokią frakciją iškart, tikėjausi, kad valdantieji „valstiečiai“ atsikvošės ir grįš prie savo programinių nuostatų. Kadangi taip, deja, nėra turiu rinktis alternatyvą, stabdyti kartais beprotiškoms alternatyvoms“, – kalbėjo J. Džiugelis.

Vasarį prie konservatorių prisidėjo valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją palikęs Raimundas Martinėlis.

Į Seimą R. Martinėlis buvo išrinktas kaip nepriklausomas kandidatas, tik pradėjęs kadenciją tapo „valstiečių“ frakcijos nariu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vila

Vila portretas
Kam jis reikalingas konservatoriams sitas lakstunas. Pats nezino ko nori, gal,panasiai kaip soumenai, atkreipti i save demesi. Tokio nesusitupejusio seimuno dar reikia paieskoti.

WWWW

WWWW portretas
Pasalinti perbegelius is seimo. ir si pona irgi. gal jam konservatoriai kojas pazadejo. Jie visiems zadejo sviesu rytoju.

dar mazai

dar mazai portretas
Dievas tave nubaude...juk pereidamas i kita puse tu sulauzai rinkeju lukescius ,juk butum prie lovio neprislinkes jei rinktumeisi per brudus-koncervus
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių