Quantcast

S. Skvernelis: balsavimas rinkimuose parodys, ar Lietuva yra vakarietiška valstybė

Balsavimas prezidento rinkimuose parodys, ar visuomenė palaiko vakarietiškas vertybes, ar dalis jos ilgisi postkomunistinių nuostatų, sako Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis.

„Manau, kad šis balsavimas (...) parodys labai aiškiai, ar mes esame vakarietiška, demokratinė valstybė, ar nemaža dalis mūsų visuomenės vis dar krypsta į posovietinės, postkomunistinės, rusiškos visuomenės pusę. Čia labai svarbu: kad prezidentas ir būtų išrinktas, ir parodys, kokia visuomenės dalis, kur yra“, – žurnalistams sekmadienį sakė Platiniškių rinkimų apylinkėje balsavęs S. Skvernelis.

Jo manymu, esminė būsimo prezidento užduotis bus „užtikrinti ne stagnaciją, bet stabilumą saugumo srityje“.

„Tai yra lyderystė priimant sprendimus, nes diskusijos – turbūt jau visiems nuo jų bloga darosi – ką daryti, kaip daryti. Reikia čia demonstruoti lyderystę, atstovauti mūsų šaliai, jos interesams tarptautinėje plotmėje, kalbant pirmiausia apie Europos Sąjungą. Nes nauji rinkimai į Europos Parlamentą taip pat bus kova dėl mūsų nacionalinių interesų apsaugos“, – kalbėjo politikas.

Jis taip pat sako, kad partija dar tarsis, ar remti kurį nors antrojo turo dalyvį, jei į jį nepateks demokratų kandidatas.

Prezidento rinkimuose iš viso varžosi aštuoni kandidatai.

Kartu su jais vyksta ir referendumas dėl dvigubos pilietybės išplėtimo. Juo siūloma pakeisti Konstituciją iš jos išbraukiant sakinį, kuris dabar užkerta kelią Lietuvos piliečiams įgyti antrą pilietybę – kad „išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis“.

Turbūt jau visiems nuo jų bloga darosi – ką daryti, kaip daryti.

Pareikšti nuomonę reikės dėl pataisytos Konstitucijos formuluotės: „Lietuvos Respublikos pilietybė įgyjama gimstant ir kitais įstatymo nustatytais pagrindais. Pilietybės įgijimo ir netekimo tvarką nustato įstatymas.“

Kad Konstitucijos pataisa būtų priimta, už ją privalo balsuoti ne mažiau kaip pusė rinkimų teisę turinčių asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronislovas.

Bronislovas. portretas
pasakysiu jums buvau ispanijoj benidorme,vaiksciojau po visokius barus ir barmenu ir pardaveju klausinejau ar zinot tokia sali lithuania is 50 baru ne vienas nezinojo.sakydau ir sabonis irjesikevicius nu niekas nezinojo ir sakeruzzija.o kai pageriau tai vel antra kart eidavau tai barmenai pamate mane slepdavosi.va tokie mes ewropieciai.ir ne kart vaiksciojan bulvarugirdedavom vokiskai sakant rushis ir rodancius i mus pirstai.kokia mes ewropa ir kam tai idomu.o lietuvi bet kurioj pasaulio saly atskirsi nuo ewropieciu,nes eisena ne ta elgimasis ne toks ir visa pozyva rodo kad vergas nors turi pinigu ir kruta masina.mes niekad nebusim tikrais ewropieciais mes visur vergai ir ponas duoda mus kelias centus daugiau kliaupiames pries tuos ir ciut nelaizom batus...kur musu laisve kur lygus gyvenimas,jie ponai mes ubagai.....

>kažin

>kažin portretas
lanzberginių-kegebistinių švabrų nekenčiamiausi ir labiausiai šių raudonųjų beždžionių šmeižiami padorūs lietuviai, jų tarpe ir S. Skvernelis

SKVERNELI, kad būtų įtikinamiau--

SKVERNELI, kad būtų įtikinamiau-- portretas
ant KAKTOS ir UODEGOS--užsiklijuok l i p d u k ą , jog esi VAKARIETIŠKAS mulkis ir niekam nekils jokių abejonių.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių