Quantcast

Žiniasklaida: penktadalis dabartinių merų priklausė sovietinei komunistų partijai

  • Teksto dydis:

Dvylika iš 60-ies Lietuvos merų priklausė Sovietų Sąjungos Komunistų partijai (TSKP), didžioji dalis jų apie tai neskelbia savo biografijose, pirmadienį pranešė naujienų portalas „15min“.

Pasak „15min“, išnagrinėjus visų 60-ties šalies merų biografijas, duomenis Lietuvos Ypatingajame archyve bei viešuose šaltiniuose, taip pat dalį apklausus telefonu, paaiškėjo, kad tarp jų – dvylika buvusių TSKP narių.

Iš jų – penki socialdemokratai: Birštono merė Nijolė Dirginčienė, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Kupiškio rajono meras Algirdas Raslanas, Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas, Kėdainių meras Valentinas Tamulis.

Sąraše taip pat yra du „valstiečiai“ – Anykščių meras Kęstutis Tubis ir Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, vienas konservatorius – Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas, Liberalų sąjūdžio – Rietavo meras Antanas Černeckis, „Laisvės ir teisingumo“ – Kelmės rajono meras Ildefonsas Petkevičius, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos – Šalčininkų rajono meras Zdislavas Palevičius bei „Vieningo Kauno“ – Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Savo vaidmenis sovietmečio komunistų partijoje dažnas apibūdino kaip nereikšmingus ir menkus, net ir tie, kurie užėmė pareigas tuometės vykdomosios valdžios struktūrose. Daugelis kalbintųjų ekskomunistų merų taip pat tikino neturintys ko slėpti iš savo praeities, o anketose sako to neminėję, nes tiesiog nebuvo tokio klausimo.

Seimas spalio pabaigoje priėmė Rinkimų kodekso pataisas ir jau kitąmet vyksiančiuose trejuose rinkimuose kandidatai privalomai turės atsakyti į klausimą apie priklausymą Sovietų Sąjungos partijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Buvai Amerikoj?

N

N portretas
Atsakymas ponui Pil.komentarui,mes buvome vadinama mazoji Amerika.Mes,buvome turtingi,nes visi dirbo.Statė,kūrė,davė,skatino.O dabar griaunama,miskai kertami,uzdaroma viskas,kaimai mirsta.Kas bus toliau ponai?ar tik sava kišene rūpinsitės?kur šalies meilė?

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
O kažin kiek jų buvo dabartinėke konservatorių partijoje , JEIGU PATS TATA BUVO MOKSLINIO KOMUNIZMO DĖSTYTOJU , O TOKIAIS GALĖJO TAPTI TIK K O M U N I S T A I .
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių