Quantcast

LRT vadovo konkurse dalyvauja A. Stonys

LRT generalinio direktoriaus konkurse dalyvauja daugiau nei aštuonerius metus anksčiau nacionaliniame transliuotojuje dirbęs Aldaras Stonys.

Pats A. Stonys BNS antradienį patvirtino praėjusią savaitę pristatęs dokumentus dalyvauti atrankoje.

„Taip, pateikiau dokumentus“, – teigė jis.

LRT taryba antradienį atplėš visų keturių dokumentus pateikusių kandidatų paraiškas ir įvertins jų tinkamumą.

Konkurse taip pat dalyvauja perrinkimo siekianti nacionalinio transliuotojo vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Vilniaus universiteto docentas Mantas Martišius ir nevyriausybinės organizacijos „Nacionalinė švietimo taryba“ pirmininkas Zenonas Andrulėnas.

A. Stonys teigė, jog atrankoje nusprendė dalyvauti perskaitęs LRT strategiją, kurioje nustatytos strateginės 2023–2027 metų transliuotojo vystymosi kryptys.

„Iš principo, aš joje matau daug pavojų ir apie juos reikėtų garsiai pasakyti“, – sakė jis.

„Man abejonių ji nekelia, strategija yra parašyta tikrai gerai. Tiesiog joje matau tam tikrus pavojus ir norėčiau į strategiją žiūrėti kitaip, plačiau“, – teigė kandidatas.

A. Stonys tvirtino konkrečius savo pasiūlymus nurodęs LRT tarybai pateiktoje penkių metų veiklos programoje.

Šiuo metu 46-ių A. Stonys dirba Registrų centro Turto registrų tvarkymo tarnybos vyriausiuoju specialistu.

Jis 2011 – 2018 metais dirbo LRT duomenų analitiku, o 2018 – 2020 buvo LRT televizijos programų direktoriumi, po to kelis mėnesius dirbo rinkos tyrimų analitiku LNK televizijoje.

A. Stonys Vytauto Didžiojo universitete įgijo matematikos bakalaurą, Vilniaus Gedimino technikos universitete („Vilnius Tech“) įgijo statistikos magistrą. Dar vieną – vadovavimo – magistrą jis įgijo ISM Vadybos ir ekonomikos universitete.

Dėl LRT vadovo posto varžysis trys pretendentai

Dėl nacionalinio transliuotojo vadovo posto varžysis trys pretendentai – tai paaiškėjo antradienį LRT tarybai atplėšus kandidatų vokus ir atlikus pateiktų dokumentų patikrą.

„Taryba nutarė, kad konkurse eiti LRT generalinio direktoriaus pareigas dalyvauja Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Mantas Martišius, A. Stonys, pateikę visus privalomus dokumentus ir atitikę nustatytus privalomus reikalavimus“, – BNS sakė LRT atstovė spaudai Miglė Savickaitė.

Iš viso paraiškas dalyvauti konkurse pateikė keturi kandidatai, tačiau, pasak jos, ketvirtasis dalyvis Zenonas Andrulėnas pateikė ne visus privalomus dokumentus ir „neatitinka konkurso apraše nustatytų privalomų reikalavimų“.

Naujasis vadovas bus renkamas spalio 3 dieną.

Tai – trečias kartas, kai LRT taryba bandys pasiekti sutarimą dėl naujojo generalinio direktoriaus. Pastaruosius du kartus dabartinė vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė ir komunikacijos specialistas Aistis Zabarauskas surinko po vienodą balsų skaičių.

Vis tik šįkart A. Zabarauskas konkurse nusprendė nebedalyvauti.

LRT taryba, kuri viešojo konkurso būdu skiria nacionalinio transliuotojo vadovą, yra sudaroma šešeriems metams iš 12 asmenų, žinomų visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų.

Po keturis tarybos narius skirtingu metu skiria prezidentas ir Seimas, po vieną narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Kultūros ministras Simonas Kairys yra minėjęs, kad jei LRT tarybai nepavyktų trečią kartą paskirti nacionalinio transliuotojo LRT generalinio direktoriaus, ji turėtų prisiimti atsakomybę ir atsistatydinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Manau kad tiks bet kas kad tik nebutu ta Garbaciauskaite konservu pakalike kuria stumia dedes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių