Quantcast

Iš policijos – naujos rekomendacijos dėl grasinimų: įvardijo, ką reikės daryti

  • Teksto dydis:

Nuo praėjusio penktadienio šalyje stebima gerai organizuota kibernetinė ataka. Ja siekiama sutrikdyti specialiųjų tarnybų darbą ir sukelti paniką visuomenėje. Per kelias dienas policija gavo per 2,5 tūkst. elektroninių laiškų su netikrais grasinimais, kurie toliau nesiliauja.

„Žmonėms, kuriems iš tiesų reikalinga pagalba, sunku prisiskambinti skubios pagalbos telefonu ir operatyviai gauti būtiną pagalbą, todėl turime ieškoti operatyvių sprendimų, kaip spręsti šią susidariusią situaciją, netrikdyti spec. tarnybų darbo bei įstaigų ar organizacijų kasdienės veiklos“, – sakė policijos generalinis skomisaras Renatas Požėla.

Spalio 16-osios vakarą policija išsiuntė naujas rekomendacijas savivaldybėms, o šios – savo įstaigoms ir organizacijoms. Rekomendacijų esmė – nenutraukti veiklos, neskambinti Skubiosios pagalbos tarnybų numeriu, o konsultuotis su atsakingais pareigūnais. Ir tik tuomet, jei randamas pavojingas objektas, ar yra kitų indikacijų, kad grėsmė gali būti reali – pradėti evakuaciją ir skambinti 112.

Gavus pranešimą el. paštu

Neskubėkite evakuoti žmonių ir nutraukinėti veiklos – pirmiausia pasitarkite su policija informacijos telefonu 8 700 60 000. Atsiliepę konsultantai patars, kaip elgtis ir kokius veiksmus būtina atlikti. 

Jeigu turite pagrindo įtarti, kad grėsmė yra reali

Atkreipiame dėmesį, kad jei po tokio grasinančio el. laiško, apžiūrėję patalpas, ar teritoriją, radote bet kokį įtartiną objektą, tuomet nedelsiant skambinkite Skubiosios pagalbos tarnybų numeriu 112. Skambinant šiuo numeriu ir esant dideliam skambučių srautui, jūs automatiškai galite būti nukreipti policijos informacijos telefonu, kur gausite tolimesnes rekomendacijas.

Kaip teisingai pranešti apie grasinantį el. laišką?

– Paskirti vieną atsakingą žmogų, kuris turi paskambinti ir pranešti policijai. Neskambinti iš vienos įstaigos penkiems ar šešiems žmonėms!

– Surinkus numerį, kantriai laukti, kol atsilieps operatorius. Jei reikės, – net kelias minutes. Svarbiausia, nenutraukti skambučio ir nerinkti numerio iš naujo!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rekomendacija

Rekomendacija portretas
Daugiau pornuhos ziurekit, kompas suluz ir nebegausit laisku su grasinimais. Geriausiu atveju gausit laiska kad laimejot miliona.

Negalima atmesti

Negalima atmesti portretas
kad nebūtų kaip su tvora tarp Gazos ruožo ir Izraelio, 9 kartus įmitavo įsiveržimus 10 kartą įsiveržė.Juk pas mus pilna tamsaus gymio picų išvežiotojų (nieko asmeniško prieš picų išvedžiotojus ,tai gal tik prastas palyginimas).

ogi

ogi portretas
yksta globalmasto terorizmas ir jos negatyviu ivykiu skleidejais su sadystiniu pasitenkinimu kartojant ta pati ir pagal zalymu/ fantazija kurianciu feikinius pagal stalina yrasubjektas bus ir byla pppz=0
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių