Quantcast

Prasidedanti akcija primena: maisto stygius ir kasdienis taupymas nesitraukia iš senolių gyvenimo

Maltos ordino pagalbos tarnyba (maltiečiai) jau 17-ąjį kartą telkia visuomenę vargstantiems seneliams paremti ir skelbia akciją „Maltiečių sriuba“. Jos tikslas surinkti lėšų senelių pagalbai – ši tema vis nepraranda aktualumo: rūpesčio ir visų mūsų atjautos esant sunkmečiui reikia tik daugiau. Tad maltiečiai kviečia visus susivienyti ir padėti vargstantiems, vienišiems seneliams.

Kainos auga greičiau nei kyla pensijos

Šiuo metu būtiniausi maisto produktai brangsta kasdien, o šildymo ir elektros kainos tapo tiesiog nebeįperkamos iš mažų pensijų. Būsto išlaikymas – vanduo, elektra, dujos bei kitas kuras – per metus pabrango pusantro karto – 50,4 proc. Šių metų rugpjūčio mėn. Statistikos departamento duomenimis, kai kurių maisto produktų kainos augo rekordiškai, pavyzdžiui, bulvės ir atšaldyti bulvių gaminiai per metus brango 73 proc., pienas ir jo produktai, sūris bei kiaušiniai – 44,1 proc., miltai ir kiti grūdų produktai – 62,7 proc. O duonos kaina pagal brangimą Lietuvoje – antroje vietoje Europoje, pasak Europos Sąjungos statistikos agentūros „Eurostatas“.

Vieniši seneliai, atsiskaitę už komunalines paslaugas, vaistus bei gydymo priemones, priversti maistui skirti menkus pensijų likučius. Atrodo, Lietuvoje badas jau pamirštas, tačiau senolių pagalbos prašymas byloja ką kitą – maisto stygius ir kasdienis taupymas nesitraukia iš senų žmonių gyvenimo. Vienišiems, vargstantiems seneliams belieka tikėtis kitų geros valios.

Maltiečių parama seneliams vien maistu neapsiriboja

Šiuo metu maltiečiai globoja 2800 senolių 42 šalies miestuose ir miesteliuose. Patiems silpniausiems, kurie sunkiai apsitarnauja patys, kelis kartus per savaitę yra vežama karšta sriuba termosuose – tokį maistą seneliai gali valgyti iš karto. Maisto produktų lauknešėliai yra vežami stipresniems, galintiems pasigaminti – čia į pagalbą ateina maltiečių savanoriai.

Parama senoliams vien maistu neapsiriboja. Savanoriai lankydami padeda apsitarnauti (keičia patalynę, skalbia, valo, tvarko), vykdo buities darbus, atneša būtiniausių higienos priemonių, gydytojų išrašytų vaistų, rūpinasi specialistų (medikų, teisininkų, buitininkų) pagalba, ligai ar negaliai užklupus aprūpina kompensacine technika, vežioja.

Akcija primena, kad parama reikalinga visus metus

Nėra niekieno senelių – kiekvienas vargstantis senelis yra ir mūsų senelis.

„Maltiečių sriuba“ jau tapo tauria prieškalėdine tradicija, kviečiančia visus susivienyti dėl pagalbos senoliams. Bet seneliams reikalinga pagalba ne tik prieš šventes, mes, maltiečiai, juos lankome reguliariai visus metus. Tad kviečiu visus geros valios žmones tapti reguliariais vargstančių senolių rėmėjais ir dalintis duona kasdienine visus metus. Dėkoju visiems, kurie jau prisidedate – esate puikus gerumo pavyzdys. Juk nėra niekieno senelių – kiekvienas vargstantis senelis yra ir mūsų senelis“, – sako maltiečių l. e. p. generalinis sekretorius Edvinas Regelskis ir kviečia remti senolius ne tik akcijos metu.

Prie pagalbos senoliams prisidėti gali kiekvienas

Su pagarba senatvei maltiečiai kviečia aukoti SMS ir skambučiais 1413 – 10 eurų, 1485 – 5 eurai. Didesnę sumą ir reguliarią paramą galima skirti interneto puslapyje. Akcija vyksta iki 2023 m. sausio 7 d., o reguliariai aukoti galima visus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip suprasti??

Kaip suprasti?? portretas
Iš kur atsirado tie bedziai,praėjo 30 m.,tie seniai tada buvo darbingi 30 meciai.,tai ką jie veikė per tuos darbingus metus? Taupom visi,pensijos panašiai vienodos,kaip suprasti,rodyti pasauliui ubagyste,baltarusiai žiūri ir džiūgauja patyliukais,Batkos ponia sriubytes nepilsto.

Dabar

Dabar portretas
Taupo ir jaunos šeimos,ne tik senoliai,kurie bent turi kur gyventi.Vaikus ,anūkus turi.

ne visi atiduoda.

ne visi atiduoda. portretas
Atidavė tik tie, apie kuriuos rašė. Aš nors ir senolis, bet ne dundukas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių