Quantcast

Prezidentas: gyvenimo įgūdžių programa svarbi, bet nepasirengus galima „priskaldyti malkų“

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad dalies politikų ir tėvų organizacijų sukritikuota gyvenimo įgūdžių programa svarbi, bet ją reikia įgyvendinti tam pasiruošus.

„Tai yra atsakingas ugdymo baras, vaikai turi gauti visas žinias apie save supantį pasaulį, bet jeigu akivaizdžiai žinome, kad trūksta mokytojų, kad užsiiminės šiuo labai atsakingu ir jautriu dalyku žmonės, kurie galbūt neturi tam specialaus pasirengimo, galime priskaldyti malkų“, – penktadienį žurnalistams Vilniuje sakė prezidentas.

Vaikai turi gauti visas žinias apie save supantį pasaulį.

Tėvų forumui ir kai kuriems politikams kritikuojant šį rudenį startavusią gyvenimo įgūdžių programą mokyklose, Prezidentūra yra paraginusi vengti politikavimo vertinant ugdymo programų turinį ir palikti tai specialistams. Kartu Prezidentūra siūlė nukelti programos pradžią, jei jai įgyvendinti šiuo metu nėra kompetentingų pedagogų.

Švietimo, sporto ir mokslo ministerija teigia, kad apie gyvenimo įgūdžių programą viešoje erdvėje skelbiama klaidinanti informacija, o pedagogai šioms pamokoms yra pasirengę bei dar galės tobulintis.

Nuo šių mokslo metų mokyklose įdiegta gyvenimo įgūdžių pamoka 5 ir 7 klasėse dėstoma po vieną pamoką per savaitę, o 9 klasėje – po vieną pamoką kas dvi savaites. Palaipsniui nuo 1 iki 10 klasės šiam dalykui bus skiriama po vieną savaitinę pamoką.

Anot ŠMSM, svarbiausias šios pamokos tikslas – ugdyti mokinių socialinį ir emocinį raštingumą.

Gyvenimo įgūdžių bendroji programa integruoja daug temų: socialinį ir emocinį ugdymą, sveikatos ugdymą, psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevenciją, patyčių ir smurto prevenciją, žmogaus saugą, saugų eismą, pirmąją pagalbą, lytiškumo ugdymą, psichinės sveikatos stiprinimą, lyčių lygybę, pagarbių santykių kūrimą, žmogaus teises ir kitas.

Tėvų forumas kaltina Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, kad per pamokas bus skleidžiama LGBTIQ propaganda, piktinasi, kad vaikai bus mokomi apie kontracepciją, o ne susilaikymą nuo lytinių santykių.

Advokatas Ignas Vėgėlė televizijos laidoje „Dėmesio centre“ pareiškė, kad vaikai šiose pamokose be kita ko bus mokomi „kaip tą kontraceptinę priemonę pasigaminti oraliniam seksui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

higienistas

higienistas portretas
ir būtina vaikams paaiškinti , kad po analinio prieš oralinį būtina gerai nusiplauti tam tikrus organus ! na , kaip rankas prieš valgį :)

Piktas

Piktas portretas
O čia tai PREZIDENTAS.... Už nepasiruošimą valstybiniu lygmeniu - nepasitikėjimas ministru ir / arba viso Seimo paleidimas be jokių cirkų. Nausėda, tau senelių namuose tiktų seneliams pasakas sekti, nors už TAVE balsavau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių