Quantcast

Šalyje gaudė sirenos

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pirmadienio rytą buvo tikrinama gyventojų perspėjimo sistema.

Gyventojams į mobiliuosius telefonus taip pat buvo išsiųsti trumpieji perspėjimo pranešimai.

Kaip 10 val. pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), atliekamas gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas, jo metu kelioms minutėms įjungtos sirenos.

„Prašom laikytis rimties, įsijungti Lietuvos radiją ar televiziją ir, nustojus kaukti sirenoms, išklausyti informaciją“, – gyventojams į telefonus siųstame pranešime nurodė PAGD.

Siekiant įvertinti gyventojų perspėjimo mobiliaisiais tinklais efektyvumą ir pranešimų gavėjo pasiekiamumą, PAGD gyventojų prašo užpildyti apklausą, kuri prieinama čia.

Redakcijos arch. nuotr.

Lietuvoje pirmadienį vyks ir valstybinio lygio civilinės saugos pratybos simuliuojant avariją Astravo atominėje jėgainėje Baltarusijoje.

Jos vyksta nuo 8 iki 17 valandos.

„Bus imituota, kad įvyko branduolinė avarija Baltarusijos atominėje elektrinėje, apie tai informuos Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija. Visas scenarijus sudėliotas, kad Radiacinės saugos centro automatizuotos stotys pastebės gama dozės galios augimą ir tokiu atveju pradės veikti visas mechanizmas – visos šalies institucijos imsis visų būtinų veiksmų apsaugoti gyventojus ir saugiai juos evakuoti arba užtikrinti jų saugumą“, – LRT radijui pirmadienį sakė PAGD direktorius Saulius Greičius.

Anot jo, pratybos Vilniaus rajone jau vyko anksčiau, tad pirmadienį jos vyks Švenčionių rajone ir Vilniuje, kur bus aktyvuoti penki gyventojų surinkimo punktai. Priėmimo punktai pervežant žmones numatyti Šiauliuose, Anykščiuose, Molėtuose ir Utenoje.

Kaip skelbia PAGD, pratybomis siekiama patikrinti, kaip valstybės, savivaldybių ir kitos institucijos yra pasirengusios reaguoti galimos branduolinės avarijos atveju, taip pat į galimus išpuolius prieš infrastruktūros objektus ar valstybės institucijas, kaip vyktų gyventojų evakavimas iš skubių apsaugomųjų veiksmų veiklos zonos.

Pratybose dalyvaus Nacionalinė saugumo komisija, Nacionalinis krizių valdymo centras, šešios ministerijos, penkios valstybės institucijos ir įstaigos, visos šalies savivaldybės ir septynios nevyriausybinės organizacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjora

Senjora portretas
Įsijunkite TV zombadėžes ar radiją ,,Majak,, ir klausykitės.

Tai va

Tai va portretas
Vilniuje Pašilaičiuose namuose kažkas girdisi tik priėjus prie lango.Kas čia per sirenos? kas

Neiveikianti sistema

Neiveikianti sistema portretas
Šį kartą jokios žinutės negavau, nors telefone visi nustatymaiįjungti ir anksčiau pranešimus gaudavau. Birštone tai vos girdėjosi ir tai tik žinant kad turėjo kaukti. Spėju iš visų turėjusių kaukti sirenų tik komia pusė realiai yra sumontuotos, o ir iš tų sumontuotų tik pusė veikiančių. Ne kartą teko susidurti kai po pastato rekonstrukcijos apsižiūri kad sirena prieš tai buvo, o darbų metu kažkas į metalo laužą pridavė.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių