Quantcast

Į Nacionalinį dramos teatrą - su spragėsiais

Spragėsių traškėjimas, garsus kvatojimas, trypimas kojomis ir švilpimas - taip audringai ketvirtadienio vakarą žiūrovus prie Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) pasitiko maždaug pusšimtis studentų.

Šia akcija būsimieji aktoriai, muzikantai ir šokėjai norėjo parodyti savo požiūrį į situaciją nacionaliniame teatre.

"Kai yra toks teatras, kaip, pavyzdžiui, "Domino", arba kino teatrai, jie yra komerciniai ir ten galimi tokie dalykai, kaip, pavyzdžiui, spragėsių valgymas, kas mums labiausiai asocijuojasi su pop kultūra. Mūsų nuomone, LNDT turėtų būti aukščiau viso to, tarsi piramidės viršūnė, bet dabar čia taip pat labiausiai rūpinamasi komerciniais dalykais. Mes norime, kad čia būtų nacionalinis teatras, kad jis atspindėtų tuos nuostatus, kuriuos yra pasirašęs", - kalbėjo vienas iš akcijos dalyvių ketvirto kurso Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas Martynas Vaidotas.

Pasak jo, mintis apie panašią akciją studentams kirbėjo jau seniai ir dabar, kai dabartinis teatro vadovas Adolfas Večerskis vėl kandidatuoja toliau eiti šias pareigas, jie nusprendė ją įgyvendinti. "Tik po to, kai sutarėme kažko imtis patys, sužinojome, kad ir režisieriai turi panašių minčių", - pasakojo M.Vaidotas.

Pirmadienį studentai ruošiasi įteikti atvirą laišką kultūros ministrui Arūnui Gelūnui.


Šiame straipsnyje: Adolfas Večerskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių