Quantcast

Spaudos kioskuose bus prekiaujama alkoholiu (papildyta)

„Lietuvos spaudos“ bei „R-kiosk“ kioskuose Vilniuje netrukus atsiras alus, sidras ir kiti alkoholiniai gėrimai. Tai papiktino Seimo narį Antaną Matulą.

Alkoholis – kas trečiame kioske

Didžiausią šalyje kioskų tinklą valdanti bendrovė "Lietuvos spauda" kreipėsi į sostinės savivaldybę su prašymu išduoti licenciją prekiauti alkoholiniais gėrimais, kuriuose yra ne daugiau kaip 8,5 proc. alkoholio. Vilniaus savivaldybė šį prašymą patenkino.

Alkoholiu prekiauti leista 41 kioske visame Vilniaus mieste. Alaus, sidro ir kitų alkoholinių gėrimų turėtų atsirasti visų Gedimino prospekto kioskų lentynose ir daugelyje kitų kioskų, esančių senamiestyje ir miesto centre. Alkoholiu leista prekiauti ir kitose miesto dalyse esančiuose kioskuose: alkoholio bus galima nusipirkti kone kiekviename sostinės mikrorajone esančiame kioske.

Kol kas "Lietuvos spauda" alkoholio licencijomis aprūpino kiek daugiau kaip trečdalį savo kioskų sostinėje – 41 iš maždaug 115.

A.Matulas pliekia savivaldybę

Žinios apie alkoholį spaudos kioskuose papiktino Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininką A.Matulą. Kryžiaus žygiais prieš alkoholio vartojimą pagarsėjęs politikas teigė sieksiąs, kad sostinės savivaldybė atšauktų savo sprendimą ir atimtų alkoholio prekybos licencijas iš "Lietuvos spaudos".

"Kas čia per naujiena? – stebėjosi A.Matulas. – Aiškinsimės, kokiomis aplinkybėmis jie gavo leidimą. Manau, kad alkoholiniais gėrimais prekiauti spaudos kioskuose nedera."

Anot jo, alkoholis spaudos kioskuose pakenktų miestiečiams. "Kuo daugiau bus taškų, tuo daugiau bus perkančių ir tuo daugiau bus geriančių. Atsiras daugiau problemų. Ar čia tokia Vilniaus miesto savivaldybės politika? Manau, leidimas prekiauti alkoholiu spaudos kioskuose yra nusikaltimas prieš vilniečius, prieš visuomenę", – pabrėžė pašnekovas.

Prekyba – nors po kelių dienų

A.Matulo pozicija Vilniaus valdžiai atrodo nesuprantama. "Ko čia tas Matulas piktinasi? Todėl, kad šalia laikraščių bus alaus?" – stebėjosi sostinės savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas.

Pasak jo, spaudos kioskai niekuo nesiskiria nuo kitų kioskų, kuriuose prekiaujama lengvaisiais alkoholiniais gėrimais. "Nėra jokio teisinio pagrindo neišduoti licencijos, – pabrėžė V.Milėnas. – Be to, juk nebus prekiaujama stipriuoju alkoholiu – tik alumi ir galbūt sidru."

Pašnekovo teigimu, prekyba alkoholiu kioskuose prasidėti galės tada, kai "Lietuvos spauda" sutvarkys visus biurokratinius formalumus. Tai esą gali įvykti ir per kelias dienas.

"Lietuvos spauda" kol kas nekomentuoja planų sostinėje prekiauti alkoholiniais gėrimais. Gali būti, kad bendrovė su analogiškais prašymais kreipėsi ir į kitų miestų savivaldybes, o alaus ir sidro atsiras ne tik Vilniaus kioskų lentynose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių