Quantcast

Triukšmingiausias vandens vabalas garsą kelią peniu

Mažas vandens vabalas – valtininkas yra pats triukšmingiausias Žemės gyvis pagal kūno dydžio ir skleidžiamo garso santykį.

Prancūzijos ir Škotijos mokslininkai įrašė šio vabalo keliamą triukšmą, kuris siekė iki 99,2 decibelų. Šis garsas gali būti prilygintas garsiai grojančio orkestro klausymuisi, sėdint pirmojoje eilėje. Garsas buvo įrašytas naudojantis povandeniniu diktofonu.

Vabalas sukelia šį triukšmą trindamas savo penį į pilvą.Mokslininkai įsitikinę, kad šis garsas sukeliamas tam, kad pritrauktų patelę. Tačiau dauguma vabzdžių „vengia“ per garsiai triukšmauti, kad neatkreiptų priešų dėmesio.

Micronecta scholtzi yra gėlųjų vandenų vabalas, užaugantis iki 2 milimetrų dydžio ir dažnai aptinkamas Europoje.Vidutinis įrašo garsas siekia 78,9 decibelo. Tokį garsą sukelia pravažiuojantis greitasis traukinys.

Glazgo mieste įsikūrusio universiteto inžinerijos ekspertas James Windmill sakė, kad buvo nustebęs radiniu. Iš pradžių mokslininkai galvojo, kad tai kito vandens gyvio skleidžiami garsai.

Mokslininkas aiškina, kad žmonės neapkursta nuo šio „padaro“ tik dėl to, kad jis gyvena po vandeniu. Garsui pereinant iš vandens į orą prarandama 99 procentų garso. Tačiau vandens telkinių pakrantėmis bevaikštantys žmonės vis dėlto gali išgirsti iš dugno sklindančias vabalų „dainas“.

Dauguma triukšmingiausių pasaulio gyvūnų yra ir labai dideli: mėlynieji banginiai ir drambliai.


Šiame straipsnyje: penisvabalas grojantis peniu

NAUJAUSI KOMENTARAI

ogo

ogo portretas
kazkopks vabalas-iskrypelis :DD
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių