Quantcast

Lietuvoje gali būti platinami netikri eurai

Vilniuje ir kitose Lietuvos vietose gali būti platinami netikri 500 eurų nominalo banknotai, penktadienį įspėjo policija.

Faktas apie netikrų eurų platinimą paaiškėjo antradienį, kai vilnietis bandė banke Savanorių prospekte į litus išsikeisti netikrą 500 eurų kupiūrą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl netikrų pinigų laikymo arba realizavimo

Per tyrimą nustatyta, kad netikras eurų kupiūras P.S. tą pačią dieną gavo iš nenustatyto asmens, kuris Vilniuje, M.K.Čiurlionio gatvėje įsikūrusioje kompiuterių parduotuvėje, pirko kompiuterinę įrangą ir atsiskaitė eurais su skirtingų serijų numeriais.

Pirkėjo požymiai: apie 50 metų vyras, vidutinio ūgio ir kūno sudėjimo, kaukazietiškų veido bruožų, ant kaklo nešioja storą auksinę grandinėlę, kalbėjo rusiškai. Labai tikėtina, kad yra užsienio, galbūt Bulgarijos, pilietis.

Pasak policijos pranešimo, ikiteisminio tyrimo metu iškelta versija, kad 500 eurų nominalo netikrų kupiūrų platinimo atvejų galėjo pasitaikyti ir daugiau, tiek Vilniuje, tiek kitose šalies vietose. Parduotuvių darbuotojams rekomenduojama ypatingą dėmesį kreipti į asmenis, pageidaujančius už elektronikos ar kitas prekes atsiskaityti 500 eurų vertės banknotais. Kilus įtarimams prašoma nedelsiant kreiptis į policiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių