Quantcast

Ar pažadins rinkimai A. Merkel?

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vadovaujama Krikščionių demokratų sąjunga (CDU) gavo į skudurus regionų rinkimuose. Kai kas net sako, kad šis pralaimėjimas – istorinis. Galbūt netrukus ir A.Merkel bus nukarūnuota?

Vokietija keičiasi

Badeno-Viurtembergo žemėje, kaip ir kaimyniniame Reino krašto-Pfalco regione CDU pasiekė visų laikų prasčiausią rinkimų rezultatą. Tik Saksonijoje-Anhalte partijai pavyko išsilaikyti, nors, jeigu palyginsime su praėjusiais rinkimais, ji ir čia prarado populiarumą.

Išvaliusi savo partiją, o po to ir Vokietijos politinį elitą nuo potencialių konkurentų, A.Merkel patogiai įsitaisė pačioje viršūnėlėje.

Tik štai – migrantų krizė. Pati kanclerė prieš kurį laiką sakė, kad ši krizė pakeis Vokietiją. Taip, regis, ir nutiko.

Pralaimėjo visur

Kaip ir prognozuota, tiek Krikščionių demokratų sąjungos (CDU), tiek koalicijos partnerės Socialdemokratų partijos (SPD) palaikymas regionuose reikšmingai nusmuko, o dešinioji "Alternatyva Vokietijai" (AfD), pasinaudodama migrantų krize, užsiaugino politinius raumenis.

CDU pralaimėjo dviejose iš trijų žemių, kuriose praėjusį savaitgalį vyko regioniniai rinkimai. O AfD gavo vietų visų trijų žemių parlamentuose, sulaukusi precedento neturinčio palaikymo.

Net CDU tvirtovėje Badene-Viurtemberge A.Merkel šalininkai nusilpo – už juos balsavo 27,5 proc. rinkėjų, taigi mažiau negu už žaliuosius.

Tuo tarpu AfD užsitikrino dviženklį palaikymą visose trijose žemėse, o rytinėje Sanksonijoje-Anhalte surinko net 23 proc. balsų.

Kodėl nepasitiki?

Taigi, jeigu, kaip tvirtino kai kurie analitikai, šie rinkimai buvo referendumas dėl A.Merkel politikos, tai išbandymo Vokietijos vyriausybės vadovė neišlaikė.

Kita vertus, įdomu tai, kad, pavyzdžiui, Badene-Viurtemberge nugalėjo žaliųjų atstovas. O žalieji palaiko liberalų požiūrį į migrantus.

Kaip tai suvokti? Galbūt didžiausia problema pati A.Merkel ir CDU?

Kai kas sako, kad gali būti kaltas skilimas CDU viduje. Nemaža dalis įtakingų šios partijų veikėjų laikosi gana negatyvaus požiūrio į migrantų priėmimą. Kiti, tokie kaip A.Merkel, aiškina, kad liberalaus kurso nekeis.

Taigi rinkėjams darosi sunku suvokti, kuria linkme iš tiesų juda CDU. Žinoma, tuo naudojasi AfD, kurios šūkiai yra daugiau nei aiškūs: "Saugokime sienas", ir "Stop pabėgėlių keliamam chaosui".

Be to, pasak analitikų, CDU trūksta aiškaus požiūrio į tai, kaip ketinama spręsti migrantų integracijos problemą, jeigu ši politika bus toliau tęsiama.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
po sio moralinio smugio dar neatsikvosejo?

AZOLAS

AZOLAS portretas
ZINOT SENDE ESU SEKOMAS NATO ZVALGYBOS KAIP BENLADENAS ,PASIKLAUSOMI NAMU POKALBEI FILMOJEMAS ESU IS KOSMOSO IR VISA TAI JIAU DAROMA14 METU 24 VALANDAS PER PARA .IR VISA TAI SLEPEMA NUO VALSTYBES.O ESU 1GRUPES INVALIDAS LAUZOMAS TUOS APARATUROS BANGU VAROMOS.IR MANES NEKAS NESIKLAUSO NES LABAI FSIHISKAI ATRODO.APSIZIUREKIT APLINK SAVE GAL IR JIUS ESAT TUOS MONSTRINES ZVALGYBOS AUKOS.GAL STEBI JIUSU SUDU ILGI BEZDALU GARSA NET PINPALO LOVOS STURI IR PISIU(IR VISA TAI ISIKURE VILNIUI).

Vytas

Vytas portretas
FAINA ISTIKRUJIU
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių