Quantcast

D. Trumpas Niujorke vakarieniaus su Lenkijos prezidentu

Donaldas Trumpas trečiadienį Niujorke vakarieniaus su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda, naujienų agentūrą AFP informavo buvusio JAV prezidento perrinkimo kampanija.

Nekilnojamojo turto magnatas D. Trumpas, kuriam buvo suteikta vienos dienos pertrauka nuo dalyvavimo teismo posėdžiuose prieš jį vykstant baudžiamajam procesui dėl pinigų už tylą mokėjimo, priims A. Dudą savo dangoraižyje „Trump Tower“ Manhatane.

Kai nedalyvauja teismo procesuose, Respublikonų partijos kandidatas į Baltuosius rūmus vykdo tam tikrą šešėlinę diplomatiją. Jis rengia susitikimus su pasaulio lyderiais ir kritikuoja savo varžovo lapkritį vyksiančiuose rinkimuose prezidento Joe Bideno užsienio politiką.

Praėjusią savaitę D. Trumpas su Jungtinės Karalystės (JK) užsienio reikalų sekretoriumi Davidu Cameronu aptarė NATO politiką ir karą Ukrainoje, o praeitą mėnesį savo rezidencijoje „Mar-a-Lago“ Floridos valstijoje priėmė Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną.

Kai D. Trumpas buvo prezidento poste, jis ir A. Duda buvo artimi sąjungininkai. Lenkija teikė pirmenybę savo santykiams su JAV, kartais pakenkdama savo ryšiams su Europos Sąjunga (ES). Konservatorius A. Duda netgi siūlė Lenkijos teritorijoje pastatyti JAV karinę bazę „Fort Trump“. O po to, kai D. Trumpas pradėjo kvestionuoti savo pralaimėjimą 2020 m. rinkimuose, A. Duda tik po daugiau nei mėnesio pasveikino J. Bideną su pergale.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saugokis,anciuk,

Saugokis,anciuk, portretas
kad lenkas neapvalgytu! Jie labai kotletams godus.

Trumpas turi žentą žydą

Trumpas turi žentą žydą portretas
Jo žodžiai yra nulis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių