Quantcast

Ispanija 2023 m. sulaukė rekordiškai daug turistų

Ispanija 2023 m. sulaukė rekordiškai daug užsienio turistų, penktadienį pranešė šios šalies vyriausybė.

Į Ispaniją praėjusiais metais atvyko daugiau kaip 84 mln. lankytojų – 19 proc. daugiau nei 2022 m., spaudos konferencijoje pareiškė turizmo ministras Jordis Hereu.

Jis pavadino 2023-iuosius „labai teigiamais, rekordiniais metais“ turizmo srityje.

Šis skaičius yra 1 proc. didesnis nei ikipandeminiais 2019-aisiais. Tada Ispanija sulaukė 83,7 mln. užsienio lankytojų.

Pasak J. Hereu, praėjusiais metais turistai Ispanijoje išleido 108 mlrd. eurų – 17 proc. daugiau nei 2019 m. Šios lėšos padėjo ekonomikai augti spartesniu tempu, lyginant su daugeliu kitų didelių euro zonos šalių.

Turizmo ministras nurodė, kad 2024 m. Ispanijoje gali būti užfiksuotas dar vienas atvykstančių turistų skaičiaus šuolis. Prognozės rodo, kad pirmą ketvirtį į šalį atvyks 23,2 mln. užsienio lankytojų, o tai būtų 11 proc. didesnis skaičius, nei 2023 m.

Ispanijos kelionių pramonės asociacija „Exceltur“ trečiadienį prognozavo, kad pajamos iš turizmo 2024 m. pirmą kartą perkops 200 mlrd. eurų ribą. 2023 m. atitinkamos pajamos siekė 187 mlrd. eurų. Asociacija tikino, kad „numanoma saugumo stoka“ konkuruojančiose rinkose rytinėje Viduržemio jūros regiono dalyje, kurią lemia karas tarp Izraelio ir „Hamas“, turėtų paskatinti užsienio lankytojus žiemą vykti į Ispaniją.

Ispanija yra antra pagal lankomumą pasaulio šalis ir šioje srityje nusileidžia tik Prancūzijai. Turizmas yra labai svarbus šios šalies ekonomikai ir 2023 m. sudarė 12,8 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), rodo „Exceltur“ duomenys.

Dėl pandemijos įvesti tarptautiniai kelionių apribojimai 2020 m. parklupdė Ispanijos turizmo sektorių. 2021 m. prasidėjo laipsniškas atsigavimas, kuris buvo trumpam sustojęs, kai dėl omikron atmainos plitimo buvo įvesti nauji kelionių suvaržymai.

 


Šiame straipsnyje: IspanijaturistaiJordis Hereu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių