Quantcast

Y. Gallantas pristatė pokarinio laikotarpio planus: nei Izraelis, nei „Hamas“ nevaldys Gazos Ruožo

  • Teksto dydis:

Izraelio gynybos ministras pirmą kartą viešai pateikė pasiūlymus dėl pokarinio Gazos Ruožo, kuriame kariuomenė penktadienį pranešė apie mirtinus naktinius smūgius, administravimo.

Gynybos ministro Yoavo Gallanto (Joavo Galanto) parengtame pokarinio laikotarpio plane, kuris vėlai ketvirtadienį buvo pateiktas žiniasklaidai, bet dar nepatvirtintas Izraelio karo ministrų kabineto, teigiama, kad nei Izraelis, nei „Hamas“ nevaldys Gazos Ruožo, ir nepritariama naujų žydų nausėdijų statybai šioje teritorijoje.

Ministras pokario planus pristatė prieš ketvirtąjį JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) vizitą regione nuo spalio 7-osios, kai po „Hamas“ išpuolio prasidėjo karas.

Tarptautinei bendruomenei nuolat raginant nutraukti ugnį beveik tris mėnesius trunkant niokojančioms kovoms, daug kam kyla klausimų dėl apgultos palestiniečių teritorijos ateities.

Didelė dalis „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo virto griuvėsiais, padaugėjo civilių aukų, o Jungtinės Tautos įspėjo apie humanitarinę krizę, dėl kurios šimtai tūkstančių žmonių yra priversti palikti savo namus, jiems gresia badas ir ligos.

Pasak naujienų agentūros AFP korespondentų, naktį toliau buvo bombarduojami pietiniai Kan Juniso ir Rafacho rajonai, taip pat centrinės Gazos Ruožo dalys.

Izraelio kariuomenė teigė, kad jos pajėgos per pastarąją parą atakavo daugiau nei 100 taikinių Gazos Ruože, įskaitant karines pozicijas, raketų paleidimo vietas ir ginklų sandėlius.

Hamas“ nevaldys Gazos Ruožo, o Izraelis nevaldys Gazos Ruožo civilių gyventojų.

Naktį naikintuvas smogė centrinei Bureidžo teritorijai ir nukovė „ginkluotą teroristų kuopelę“. Taip sureaguota į tai, ką kariuomenė pavadino bandymu užpulti Izraelio tanką.

Kariuomenė pranešė, kad per susirėmimus Kan Junise, pietiniame Gazos Ruožo mieste, tapusiame kovų židiniu, žuvo keletas palestiniečių kovotojų.

Pagal Y. Gallanto siūlomą planą karas tęsis tol, kol Izraelis sunaikins „Hamas“ karinius ir valdymo pajėgumus ir išlaisvins spalio 7 dieną pagrobtus įkaitus.

Kai Izraelis pasieks savo tikslus – pasiūlyme nenustatytas joks terminas, – teritorijos valdymą pradės perimti tam tikras palestiniečių pilietinis komitetas, sakoma plane.

„Hamas“ nevaldys Gazos Ruožo, o Izraelis nevaldys Gazos Ruožo civilių gyventojų“, – teigiama tekste, kuriame pateikiama nedaug konkrečių detalių.

„Palestiniečių institucijos bus atsakingos su sąlyga, kad nebus jokių priešiškų veiksmų ar grasinimų Izraelio valstybei“, – priduriama jame.

Karą sukėlė spalio 7 dienos „Hamas“ išpuoliai prieš Izraelį, per kuriuos žuvo apie 1 tūkst. 140 žmonių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP duomenys, paremti oficialiais izraeliečių skaičiais.

Tą dieną kovotojai taip pat paėmė įkaitais apie 250 žmonių, iš kurių, Izraelio pareigūnų teigimu, 132 tebėra Gazos Ruože, o mažiausiai 24, kaip manoma, žuvo.

Atsakydamas į tai, Izraelis pažadėjo sunaikinti grupuotę ir pradėjo nesiliaujantį bombardavimą bei sausumos invaziją, dėl kurių didelė Gazos Ruožo dalis virto griuvėsiais, o, teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo mažiausiai 22,6 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Anonizmas

>Anonizmas portretas
tegu Gazos beždžionžmogiai kasasi sau urvus sacharoje o vatiniai čiaubuviai iš Lietuvos kuo greičiau nešdinasi į moskovijos pelkes

Anonimas

Anonimas portretas
Siaip jau Italija turetu perimti Izraeli, o zydus isvezti i Egipta uzdraufus bent kada ivaziuoti i Izraeli/Palestina

tai

tai portretas
ar tik ne vatikanas perims sia zeme?? kas zino sio /dievo/ kelius ???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių