Quantcast

Izraelio įkaitų šeimos: sustabdykite kovas ir pradėkite derybas

Gazos Ruože laikomų įkaitų šeimos šeštadienį paragino Izraelį nutraukti kovas ir pasiekti susitarimą dėl jų paleidimo, po to, kai Izraelio pajėgos pripažino „per klaidą“ Palestinos teritorijoje nukovusios tris įkaitus.

Izraelio kariuomenė teigė, kad penktadienį karių nukauti trys įkaitai nešėsi baltą vėliavą ir šaukėsi pagalbos hebrajų kalba.

Žinia apie jų nužudymą sukėlė protestus Izraelyje, o likusių įkaitų šeimos baiminasi, kad jų artimųjų gali laukti panašus likimas.

„Mes gauname tik mirusiųjų kūnus. Norime, kad liautumėtės kovoję ir pradėtumėte derybas“, – kalbėjo įkaito Haimo Perry‘io dukra Noam Perry per Įkaitų ir dingusiųjų šeimų forumo organizuotą renginį Tel Avive.

„Jaučiamės lyg dalyvautume rusiškoje ruletėje, kurioje paaiškės kam kitam bus pranešta apie jo mylimo žmogaus mirtį“, – sakė 19-mečio kario Itai, vieno iš belaisvių, tėvas Ruby‘is Chenas.

Per palestiniečių teroristų grupuotės „Hamas“ spalio 7 d. surengtus išpuolius prieš Izraelį, per kuriuos, Izraelio duomenimis, žuvo apie 1 tūkst. 140 žmonių, daugiausia civilių, įkaitais buvo paimta apie 250 žmonių.

Žadėdamas sunaikinti „Hamas“ ir susigrąžinti įkaitus, Izraelis pradėjo plataus masto puolimą prieš palestiniečių islamistų judėjimą, per kurį didžioji dalis Gazos Ruožo virto griuvėsiais.

Teritorijos „Hamas“ vyriausybė teigia, kad per karą žuvo mažiausiai 18,8 tūkst. žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Leninas

Leninas portretas
Piliečiui. Teisingai, su teroristais nesiderama, taip pat ir ruskiais.

dusanski

dusanski portretas
Pasaulio blogis.

Pilietis

Pilietis portretas
Su teroristais nesiderama- jie naikinami, bet šiuo atveju misija neimanoma nes juos remia amerika
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių