Quantcast

J. Bidenas: jei Kongresas nepatvirtins naujos pagalbos Kyjivui, tai bus dovana V. Putinui

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį Ukrainos vadovui Volodymyrui Zelenskiui pareiškė, kad jei Kongresas nepatvirtins naujos karinės pagalbos Kyjivui, tai bus „kalėdinė dovana“ Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Kalbėdamas Baltųjų rūmų Ovaliajame kabinete, J. Bidenas V. Zelenskiui sakė, kad „mes būsime jūsų pusėje“ net ir tuo atveju, kai respublikonai blokuos naują 60 mlrd. dolerių (55,6 mlrd. eurų) paramos paketą karo nualintai Ukrainai.

„Kongresas turi priimti papildomą finansavimą Ukrainai“, antraip tai reikš „didžiausią kalėdinę dovaną Putinui, kokią tik galima jam įteikti“, pridūrė J. Bidenas.

Tuo metu Ukrainos prezidentas J. Bidenui pareiškė, kad jo šalis vis dar gali įveikti Rusijos invaziją, nors JAV Kongresas blokuoja naują pagalbą.

Po susitikimo su Kongreso lyderiais V. Zelenskis J. Bidenui sakė, kad Ukrainos kariai „kiekvieną dieną įrodo, kad Ukraina gali laimėti“.

Respublikonų kontroliuojamų Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas (Maikas Džonsonas) po kiek anksčiau įvykusio susitikimo su V. Zelenskiu tvirtino, kad jo partija nepritars JAV prezidento prašymui skirti Kyjivui dešimtis milijardų dolerių, nebent demokratai sutiks su jų reikalavimais imigracijos klausimu.

„Atrodo, kad Bideno administracija prašo milijardų papildomų dolerių be tinkamos priežiūros, be aiškios laimėjimo strategijos ir be jokių atsakymų, kuriuos, mano nuomone, Amerikos žmonės turi gauti“, – žurnalistams sakė M. Johnsonas.

Ukrainos prezidentas susitikimo su M. Johnsonu nekomentavo, tačiau sakė, kad jo pokalbiai su Senato vadovais buvo „draugiški ir nuoširdūs“.


Šiame straipsnyje: Joe Bidenaskaras UkrainojeVolodymyras ZelenskisJAV kongresasparama Ukrainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių