Quantcast

V. Zelenskis ragina JAV Kongresą patvirtinti naują paramos Ukrainai paketą

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino JAV Kongresą patvirtinti papildomą pagalbą Kyjivui, ketvirtadienį transliuotame interviu pareiškęs, kad jei tai nebus padaryta, tai kainuos ukrainiečių gyvybes.

Respublikonų įstatymų leidėjai Atstovų rūmuose stabdo 60 mlrd. dolerių (55 mlrd. eurų) naujos pagalbos Ukrainai patvirtinimą, o V. Zelenskis savo raginimą imtis veiksmų išsakė per interviu „Fox News“ – mėgstamam JAV konservatorių kanalui.

„Ar Ukraina išgyvens be Kongreso paramos? Žinoma. Bet ne visi“, – sakė V. Zelenskis „Fox“ laidų vedėjui Bretui Baieriui (Bretui Bajeriui) duodamas interviu netoli fronto linijos Ukrainoje.

Ukrainos lyderis taip pat perspėjo, kad kaina, kurią reikia sumokėti už pagalbą Kyjivui dabar, yra daug mažesnė už galimą vėlesnę kainą, jei Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pavyks laimėti.

Vašingtonas yra skyręs dešimtis milijardų dolerių karinės pagalbos Ukrainai ir yra bene didžiausias Kyjivo donoras. Tačiau patvirtintas finansavimas išseko, o buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sąjungininkai Atstovų Rūmuose stabdo naujos pagalbos teikimą.

D. Trumpas, tikėtinas respublikonų kandidatas lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, nepritaria pagalbos Kyjivui teikimui ir neseniai pasinaudojo savo įtaka, kad būtų atmestas įstatymo projektas, pagal kurį parama Ukrainai susieta su JAV sienų reforma.

Praėjusią savaitę Miuncheno saugumo konferencijoje V. Zelenskis sakė, kad yra pasirengęs parodyti D. Trumpui fronto liniją Ukrainoje, sakydamas, kad politikai turėtų pamatyti, ką reiškia tikrasis karas.


Šiame straipsnyje: Volodymyras ZelenskisJAV kongresasparama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių