Quantcast

JAV Senatas balsuos dėl laikinos priemonės, skirtos išvengti vyriausybės uždarymo

JAV Senatas ketvirtadienio popietę balsuos dėl laikinos priemonės, skirtos išvengti trikdančio vyriausybės finansavimo pertrūkio.

Tai pranešė aukščiausio rango demokratas šiuose Kongreso rūmuose Chuckas Schumeris.

„Ką tik susitarėme įtvirtinti susitarimą ir rytoj priimti įstatymo projektą, pagal kurį bus finansuojama vyriausybė ir kuris padės išvengti nereikalingo vyriausybės uždarymo“, – vėlyvą trečiadienį paskelbtame pareiškime cituojamas Ch. Schumeris.

Ši priemonė, kuri dar žinoma kaip tęstinė rezoliucija, „duos Kongresui laiko tęsti asignavimų procesą, kad būtų galima užtikrinti vyriausybės finansavimą likusią fiskalinių metų dalį“, nurodė jis.

Dabartinis vyriausybės finansavimas baigsis dviem etapais sausio 19 d. ir vasario 2 d., tačiau naujoji priemonė nukeltų šiuos terminus iki kovo pradžios.

„Tikimės, kad Atstovų Rūmai apsvarstys šį įstatymo projektą iki penktadienio termino, sulaukus abiejų partijų paramos“, – pridūrė Ch. Schumeris.

Rietenos dėl metinių biudžetų JAV Kongrese yra įprastos. Kongreso nariai dažnai praleidžia rugsėjo 30 d. terminą ir imasi laikinų finansavimo pratęsimų.

Įstatymų leidėjai neseniai paskelbė, kad pasiekė susitarimą dėl finansavimo sumos fiskaliniams 2024-iesiems ir nustatė maždaug 1,6 trln. JAV dolerių (1,47 trln. eurų) viršutinę federalinių išlaidų ribą.

Į šį susitarimą, apie kurį paskelbė Atstovų Rūmų pirmininkas respublikonas Mike‘as Johnsonas ir demokratų lyderiai Kongrese, įtrauktas Pentagono išlaidų padidinimas iki maždaug 886 mlrd. JAV dolerių ir 773 mlrd. JAV dolerių ne karinei sričiai.

Kai kurie dešiniojo sparno M. Johnsono partijos nariai pasipiktino šiuo susitarimu, taip priversdami suabejoti, ar Atstovų Rūmams pavyks pritarti finansavimui pakankamai greitai, kad būtų suspėta išvengti uždarymo.

Ši priemonė, kuri bus svarstoma ketvirtadienį, neapima prezidento Joe Bideno papildomo prašymo skirti daugiau paramos Izraeliui ir Ukrainai. Kongreso respublikonai jį blokuoja, kol bus patenkinti reikalavimai pakeisti JAV imigracijos politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
kabinasi uz /primirkusios pliauskos/ audringoje juroje o kranto nesimato ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių