Quantcast

Kaire laukiama amerikiečių, Izraelio ir „Hamas“ derybininkų

Savaitgalį Kaire laukiama amerikiečių, Izraelio ir „Hamas“ derybininkų, kurie atnaujins pastangas susitarti dėl paliaubų ir įkaitų išlaisvinimo tebesiaučiant karui, kuris trunka beveik pusę metų.

Egipto „Al-Qahera News“ pranešė, kad CŽV direktorius Billas Burnsas ir Kataro ministras pirmininkas šeichas Mohammedas bin Abdulrahmanas bin Jassimas Al-Thani prisijungs prie Egipto tarpininkų sekmadienį vyksiančiose netiesioginėse Izraelio ir „Hamas“ delegacijų derybose.

Prieš derybas „Hamas“ patvirtino savo pagrindinius reikalavimus – visiškas paliaubas Gazoje ir Izraelio pajėgų išvedimą.

Bandymas susitarti bus surengtas po to, kai Izraelio kariuomenė prisipažino padariusi neteisėtus veiksmus ir pranešė, kad atleidžia du pareigūnus dėl septynių pagalbos darbuotojų nužudymo Gazoje, kur, humanitarų teigimu, artėja neišvengiamas badas.

Tačiau šis pripažinimas nenumalšino raginimų atlikti nepriklausomą tyrimą.

JAV įsikūrusios „World Central Kitchen“ (WCK) darbuotojų mirtis balandžio 1 d. paskatino įtemptą JAV prezidento Joe Bideno ir Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu pokalbį.

J. Bidenas paragino „nedelsiant nutraukti ugnį“ ir pirmą kartą užsiminė, kad viena iš JAV paramos Izraeliui sąlygų gali būti Izraelio gebėjimas sumažinti civilių žūtis ir pagerinti humanitarines sąlygas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių