Quantcast

Keturi produktai, kurių vengia karališkoji šeima: du iš jų – dažni kiekvienoje virtuvėje

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės karališkoji šeima gali sau leisti pačius geriausius, įmantriausius gurmaniškus patiekalus, tačiau net ir su visa prabangos suteikiama laisve, keturių produktų kilmingieji viešumoje valgyti sau neleidžia.

Kai kurie produktai, kurių vengia karališkoji Britanijos šeima, yra reti ir daugeliui britų neįperkami. Du ypač dažni produktai, kuriuos vengia valgyti karališkosios šeimos nariai – česnakas ir svogūnas. Anksčiau kilmingiesiems maistą ruošęs šefas Johnas Higginsas yra atskleidęs: „Bakingamo rūmuose jokio česnako negali būti. Negalima rizikuoti tokiu karališkuoju burnos kvapu.“

Tai, kad česnako karališkosios šeimos valgomuose patiekaluose nebūna, yra patvirtinusi ir karalienė Kamila. 2018-aisiais, besisvečiuodama vienoje australų kulinarinėje laidoje, ji sakė, kad česnakas karališkame mieste – tabu. Prioritetą kilmingieji teikia bendravimui su aplinkiniais, tad jokio nepageidautino burnos kvapo būti negali.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Kitas maisto produktas, kurio nevalgo karališkosios šeimos nariai – jūros gėrybės. Taip stengiamasi sumažinti apsinuodijimo riziką. Buvęs karaliaus Karolio III liokajus Grantas Harroldas atskleidė portalui „Mirror“, kad tokių priemonių teko imtis dėl nemalonios patirties praeityje – karališkosios šeimos nariai yra apsinuodiję netinkamai paruoštomis ar nešviežiomis jūros gėrybėmis ir tai sutrikdė jų planus. Atšaukiant planus ir suplanuotus pasirodymus, kilmingieji rizikuoja nuvilti gerbėjus – reputacija jiems ypač svarbi.

Kitas karališkajame meniu nepageidaujamas produktas – stipriai nemėgstamas karaliaus Karolio III. Monarchas yra uždraudęs karališkuose renginiuose pateikti prancūzišką delikatesą foie gras – žąsų kepenėlių paštetą. Už tokį sprendimą Karolis III yra sulaukęs gyvūnų teisių gynėjų organizacijos PETA sveikinimų. Sprendimą Karolis III priėmė atsižvelgdamas į tai, kad paštetas gaminamas neetiškai ir pažeidžiant gyvūnų teises.

Britų karališkoji šeima pastaruoju metu yra pasaulio dėmesio centre. Tiesa, ne visada dėl malonių priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Solo

Solo portretas
Prie ko čia onkologija žmogeli

Anonimas

Anonimas portretas
keturių produktų vengia, o du nariai serga onkologine liga...

praviengradui

praviengradui portretas
Visi kilmingi gyveno labai palaidai. Pvz istorinis filmas Tiudorai. Henrikas VIIi turėjo 6 oficialias žmonas. Viena nepatiko - nubaudė mirtim, vedė kitą. Taigi taip gyvenant kilmingieji dažnai sirgo sifiliu. Nuo kurio tamsėja kraujas. Todėl ir vadinti mėlynakraujais.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių