Quantcast

Nepaisant karo Izraelyje, atnaujintas B. Netanjahu korupcijos bylos nagrinėjimas

Pirmadienį buvo atnaujintas Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanjahu korupcijos bylos nagrinėjimas, nepaisant to, kad Gazos Ruože tęsiasi šalies karas su islamistų grupuote „Hamas“.

Teismo procesas buvo sustabdytas prieš du mėnesius dėl „Hamas“ spalio 7 dieną įvykdyto kruvino išpuolio Izraelio pietuose, per kurį, pasak Izraelio pareigūnų, žuvo 1,2 tūkst. žmonių ir dar 240 buvo pagrobta.

Izraelio dešiniosios partijos „Likud“ lyderis B. Netanjahu kaltinamas sukčiavimu ir piktnaudžiavimu dėl savo santykių su Holivudo prodiuseriu Arnonu Milchanu ir kitais turtingais asmenimis.

Pasak prokurorų, 2007–2016 metais B. Netanjahu įtariamas gavęs 700 tūkst. šekelių (195 tūkst. JAV dolerių) vertės dovanų, įskaitant cigarų dėžes, šampano butelius ir juvelyrinius dirbinius, mainais už finansines ar asmeninio pobūdžio paslaugas.

B. Netanjahu, kuris yra pirmasis Izraelio premjeras, kuriam teks stoti prieš teismą, neigia bet kokį nusižengimą ir sako, kad dovanas priėmė tik iš draugų ir pats jų neprašė.

2019 metų spalio mėnesį jo advokatai teigė gavę eksperto teisinę nuomonę, kurioje daroma išvada, kad jis turėjo teisę priimti dovanas iš artimų draugų.

B. Netanjahu, ilgiausiai Izraelio premjero pareigas einantis asmuo, įtariamas mainais palaikęs mokesčių įstatymo projektą, kuris A. Milchanui būtų atnešęs milijonus dolerių. Vėliau Finansų ministerija šį pasiūlymą vetavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių