Quantcast

Pirmoji tikrai didelių karščių banga nusidriekė iki centrinės Europos: gatvėse – kaip krosnyje

  • Teksto dydis:

Pirmoji tikrai didelių karščių banga nusidriekė iki centrinės Europos. Karščio rekordas užfiksuotas Prahoje, labai karšta ir Romoje. Gyventojai skundžiasi dideliais karščiais ir siūlo aplankyti Romą kitą sezoną. Apie tai – LNK reportaže.

Graikijos sostinės tarnybos jau dalija nemokamą vandenį miesto gatvėse, nes temperatūra Atėnuose priartėjo prie 40 laipsnių. Prognozės rodo, kad artimiausią savaitę čia tikrai neatvės, o į savaitės pabaigą bus tik dar karščiau. Blogiausia, kad visai nurims vėjas, vadinasi, gatvėse vidurdienį bus kaip krosnyje.

Panaši padėtis ir Italijos sostinėje. Ten šiandien prognozuojamas 36 laipsnių karštis, o antradienį karštis padidės iki 42 laipsnių ir jokio lietaus. Turistams iš vėsesnių kraštų primygtinai patariama vidury dienos niekur neiti ir gerti daug vandens su druskomis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Dėl karščio žmonių elgesys pasikeičia, pavyzdžiui, jei ateisite ryte iki 10 val., pamatysite, kad žmonių labai daug, o jeigu ateisite dienos metu – nerasite nė vieno“, – apie didelius karčius pasakojo pakalbintas praeivis.

„Tai tikrai siaubinga, mes pripratę, kad Romoje karšta, bet ne taip. Man atrodo, kad šie metai karštesni nei įprastai“, – skundėsi moteris.

Dabar tikrai sunku pakęsti tokį karštį.

„Jei norite aplankyti Romą kitais metais, siūlyčiau atvykti rugsėjo pradžioje arba gegužės pradžioje, nes, tiesą sakant, dabar tikrai sunku pakęsti tokį karštį“, – siūlė pakalbintas Romos gyventojas.

Europoje karšta ir gerokai toliau į šiaurę. Vakar Čekijos sostinėje užfiksuota rekordinė liepos mėnesio temperatūra: „Dabar yra 13 val. ir mes esame Respublikos aikštėje. Temperatūra šiuo metu yra daugiau nei 36 laipsniai. Gerai, kad papūtė švelnus vėjas, kuris šiek tiek vėsina“, – kalbėjo „NOVA“ reporterė Karolina Pavlinova.

Laimė, Prahai artimiausiomis dienomis prognozuojama perkūnijos ir temperatūra turėtų sumažėti nuo 30 iki 26 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
liuciperbergo velniskos tehnologijos bei ju vasalu ja traktuojanciu savo /vertybemis/ pasekme z=0

Li.

Li.  portretas
Tikra tiesa, sekmadieni ir Lietuvoj buvo kaip krosny, nereik kabinėtis prie žurnalistų, toks palyginimas naudojamas buvo net mūsų proseneliu, toliau su metais bus dar baisiau, ne į gerą visa šita, gamta galinga.

Daugiau medžius kirskite

Daugiau medžius kirskite portretas
Tai ant betono visi iškeps.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių