Quantcast

Sostinės viešbučiuose – tūkstančiai už naktį ir specialūs pageidavimai

  • Teksto dydis:

Dešimtys sostinės viešbučių kelioms dienoms atveria duris nemokamiems vizitams ir siūlo unikalias ekskursijas. Į tokias ekskursijas patekti panoro nemažai smalsuolių, kai kurie net specialiai pasiėmė laisvadienius, praneša LNK.

Ar sostinės viešbučiai turi paslapčių? Kas apsistojo ištaiginguose kambariuose, kiek mokėjo, ką valgė, ar svečiai turėjo specialių pageidavimų?

„Ko negalima šiaip paskaityti ar sužinoti viešai. Mes tikimės sulaukti 2 tūkst. dalyvių ir tai yra gerokai daugiau nei praeitais metais. Aišku, turime daugiau ir viešbučių dalyvaujančių. Praeitais metais buvo 18, šiemet turime 24“, – kalbėjo „Go Vilnius“ vadovė Dovilė Aleksandravičienė.

Entuziastai leidžiasi per skirtingas erdves, leidžiama apžiūrėti viską.

„Ko gal truputį pasigedau, tai kad neparodė tų užkulisių, kaip patys darbuotojai ilsisi, kokios valytojų patalpos“, – sakė ekskursijų dalyvis.

Įprastai sostinės viešbučiuose lankosi užsieniečiai. Vilniečiai viešbučiais naudojasi tik išskirtinėm progom.

Viešbučiai atsiveria visam savaitgaliui. Yra, kas apie savo svečius nepasakoja, bet pristato Baltų kultūrą ir tautosakos akcentus.

„Kaip pavyzdys, mūsų konferencijų salės yra pavadintos Baltų gentimis – yra Kuršiai, Sėliai, Prūsai – yra įvairios fotografijos iš archeologinių atradimų, taip pat stovi tokios simbolinės tarsi skudučių sienos“, – pasakojo „Hilton Garden Inn Vilnius“ pardavimų vadovas Mantvydas Indilas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Smalsuoliai galės apsilankyti ir viename prabangiausių viešbučių, kur naktis kainuoja apie 2 tūkst. eurų.

„Galime grįžti net į XVII-XVIII a., kuomet būtent šitame kambaryje taip pat lankėsi labai garsūs svečiai, tokie kaip Napoleonas“, – sakė viešbučio „Pacai“ direktorė Rūta Pulkauninkaitė-Macikė.

Nuo Napoleono iki Holivudo žvaigždžių – o norų spektras panašiai tiek pat platus.

„Nuo salierų sulčių spaudimo ir pristatymo į kambarį kiekvieną dieną tą pačią valandą iki asmeninio trenerio ar plastinių operacijų organizavimo“, – apie svečių pageidavimus pasakojo R. Pulkauninkaitė-Macikė.

„Būna netgi paskirti žmonės, kurie atvyksta, du mėnesius gyvena viešbutyje prieš karališkajai šeimai ar prezidentams atvykstant, kad išspręstų visas problemas“, – teigė „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ priėmimo skyriaus vadovas Ričardas Užėnas.

Pavyzdžiui, prezidentiniai apartamentai „Kempinski“ viešbutyje nakčiai kainuoja nuo 2,5 tūkst. Čia per NATO viršūnių susitikimą apsistojo JAV prezidentas Joe Bidenas. Ar per NATO suvažiavimą viešbutyje buvo ramu ar liko nutylėtų istorijų?

„Visas viešbutis buvo Amerikos. Penktam aukšte ant stogo buvo daug snaiperių ir vienas iš snaiperių kosėjo smarkiai. Tai tas svečias, kuris miegojo kambaryje, prašė pakeisti kambarį, bet viešbutis buvo pilnas. Tai iš tikro mums, personalui, tai buvo juokinga istorija, nes negalėjo miegoti, todėl, kad snaiperiai, kurie juos saugojo, kosėjo“, – prisiminimais pasidalijo R. Užėnas.

Viešbutyje buvo apsistojusi ne viena karališkoji šeima, taip pat tokios įžymybės kaip Eltonas Johnas, Roby Williamsas, Ronaldo.

Atviru su visomis įdomybėmis visuomenei taps ir seniausias viešbutis „Narutis“, kuris buvo priėmęs Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį. Taip viešbučiai atsiveria antrus metus, o kalbėdami apie turizmą atvirauja, kad dalis turistų nubyrėjo ir dėl pandemijos, ir dėl geopolitikos.

„Tam tikrų šalių turistai yra stipriai sumažėję. Stiprus sumažėjimas būtų iš Vokietijos“, – tikino „Congress Avenue Hotel Vilnius“ viešbučio vadovas.

„Jeigu lyginsim su priešpandeminiu laikotarpiu, tai turizmo srautas Vilniuje dar nėra atsigavęs. Kaip tik šiandien žiūrėjau skaičius, trūksta apie dešimtadalio turistų“, – sakė D. Aleksandravičienė.

Tačiau rinka atsigauna ir pašnekovė viliasi, jog šiemet turistų netektys grįš su kaupu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kai yra turtyngu durnių kodėl nepaimt pas juos pinigus.

Anonimas

Anonimas portretas
Kas per tuštybė žmonių....

Fui

Fui portretas
Narutis smirdi. Nuo Ze.enskio. Reikės ratu apeiti tą vietą. O ir savininkė ilgą laiką buvo tokia nudėvėta kacapė. Šiukšlynas ten.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių