Quantcast

Stambule per mirtininko sprogdintojo išpuolį žuvo du JAV piliečiai

  • Teksto dydis:

Du JAV piliečiai buvo tarp žuvusių per mirtininko sprogdintojo ataką, įvykdytą šeštadienį Stambule, viename judriame prekybos rajone, pranešė Baltieji rūmai.

Iš viso keturi žmonės žuvo per sprogdinimą anksti šeštadienį, o vietos pareigūnai ir žiniasklaida nurodė, kad tarp aukų buvo trys Izraelio ir vienas Irano pilietis.

Dar 36 žmonės buvo sužeisti.

Kol kas neaišku, ar tie du amerikiečiai turėjo dvigubą pilietybę, ar buvo kitos aukos.

„Jungtinės Valstijos kuo griežčiausiai smerkia šiandieninę teroristų ataką Stambule, Turkijoje“, – sakoma Nacionalinio saugumo tarybos atstovo Nedo Price'o (Nedo Praiso) pranešime.

„Du Amerikos piliečiai buvo tarp žuvusių per šią šlykščią ataką“, – pridūrė jis, neįvardydamas tų aukų.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį, bet vyriausybę palaikanti žiniasklaida kaltina džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“, siejamą su Turkijoje per kelis pastaruosius mėnesius įvykdytų virtinės atakų, įskaitant mirtininko sprogdintojo išpuolį netoli Mėlynosios mečetės Stambule, per kurį žuvo 12 vokiečių turistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebutina

Nebutina portretas
Jai zmogus idiotas tai nuo durnumo vaistu nera. Kaip sakoma durna ir baznycioj spardo. Ner ko lysti i tuos regionus kur vyksta karai, nes siena ten labai skyleta kadangi turkai korumpuoti ir ia kaip sakoma stebetis nera ko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių