Quantcast

A. Stancikienė supainiojo viešuosius ir privačius interesus

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) trečiadienį konstatavo, jog Seimo narė Aurelija Stancikienė supainiojo viešuosius ir privačius interesus.Toks sprendimas buvo priimtas vienbalsiai.

Parlamentarės veiksmus Seimo etikos sargai svarstė gavę bendrovės „Ketonas“ skundą, kad „Seimo narė A.Stancikienė neteisėtais veiksmais, nevengdama akivaizdaus interesų konflikto, naudojasi užimamomis pareigomis galimai siekiant asmeninės naudos sau arba savo artimiesiems giminaičiams“.Bendrovei „Ketonas“ priklauso Neringoje, adresu G.D.Kuverto 9, esantys poilsio namai, kurių rekonstrukcija buvo sustabdyta dėl kaimynų skundų.

Kaip pažymima, skunde, šalia minėto pastato, adresu G.D.Kuverto g. 7 ir 7F yra viešbutis „Jelita“ ir vila „Jelita“, priklausantys bendrovei „Viljelita“, kurios akcininkė yra A.Stancikienės motina Gražina Elena Juknevičienė.Skunde Seimo Etikos ir procedūrų komisijai teigta, kad „tokių skundų vienintelis tikslas yra bet kokia kaina sustabdyti vykdomus rekonstrukcijos darbus poilsio pastate G.D.Kuverto g. 9, nes poilsio patalpų esančių G. D. Kuverto g. 7, 7F, Neringa, savininkai galimai tokiais neteisėtais ir nesąžiningais veiksmais siekia išvengti konkurencijos dėl analogiškų poilsio paslaugų teikimo“.

Skunde pažymima, kad Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai adresuotą skundą jų pastato rekonstrukcijos A.Stancikienė parašė ant oficialaus Seimo nario blanko.

Pati parlamentarė Seimo EPK sprendimą dėl interesų supainiojimo vadina „anekdotiniu“."Į mane, kaip į Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narę ir buvusią Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorę, kreipėsi neringiškiai, tvirtindami, kad vykdant statybas yra nukasamas paminklinis Urbo kalnas. Dėl to kreipiausi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją.

Ši nustatė, kad vykdoma dar viena galimai neteisėta statyba Kuršių nerijoje ir kreipėsi į teismą, o Seimo Etikos ir procedūrų komisija mane apkaltino kažkokiais interesais", - išplatintame pareiškime tvirtina parlamentarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
gal pagalau sita veiekja pades i vietra nes ji rupinasi ne zmonemis tik rekia daug, o jos interesai matomi...

JO

JO portretas
Ji jau susipainiojo kai pabėgo iš konservatorių, dabar eis daržų ravėti.

Piliete

Piliete portretas
Visa ta "etikos komisija" neverta vienos Aurelijos Stancikienės
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių