Quantcast

Du ankstyvi įvarčiai nulėmė moterų futbolo rinktinės pralaimėjimą Tautų lygos starte

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinė moterų futbolo rinktinė penktadienį pradėjo savo žygį naujame turnyre.

Inauguraciniame UEFA moterų Tautų lygos mače Danielio Wimmerio auklėtinės Jonavos stadione 0:2 (0:2) neprilygo Liuksemburgo vienuolikei.

Tai buvo pirmasis iš dviejų mačų rugsėjo mėnesį – lietuvės dabar keliaus į Turkiją, kur antradienį susitiks su Turkijos rinktine.

Šioje grupėje taip pat žaidžia ir Sakartvelo futbolininkės. Jos penktadienį pirmame mače namuose pralaimėjo Turkijos ekipai 0:3.

Penktadienio dvikova Jonavoje daug sėkmingiau prasidėjo viešnioms iš Liuksemburgo. Juos nuo pirmų minučių bandė perimti iniciatyvą ir įsitaisyti Lietuvos aikštės pusėje.

Netrukus joms tai davė vaisių. Sėkmingai prieš Lietuvos rinktinės gynėjas sužaidusi Amy Thompson nestipriu, bet tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą.

Po kelių minučių Lietuvos baudos aikštelėje buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį viešnios realizavo ir savo pranašumą padvigubino. Po pirmo kėlinio lietuvės atsilikinėjo 0:2

Po pertraukos lietuvaičių žaidime atsirado daugiau drąsos ir gyvybės, jos vis dažniau pradėjo lankytis varžovių baudos aikštelės prieigose, tačiau paskutinėje atakos stadijoje vis trūko šiek tiek tikslumo.

Per likusį laiką šeimininkės varžovių vartininkės taip ir nenuginklavo, tad naujoji kampanija buvo pradėta pralaimėjimu.

UEFA moterų Tautų lygos rungtynės

Lietuva – Liuksemburgas 0:2 (0:2).

Jonavos miesto centrinis stadionas; teisėja – Lotta Vuorio (Suomija).

Įvarčiai: 8 min. Amy Thompson, 15 min. Marta Estevez (11 m.b.) (Liuksemburgas).

Įspėtos: 69 min. Andreia Machado, 76 min. Joana Lourenco Magalhaes (Liuksemburgas).

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Meda Šeškutė, Algimantė Mikutaitė (68 min. Paulina Potapova), Paulina Sarkanaitė (78 min. Žemyna Lekavičiūtė), Tereza Romanovskaja, Rimantė Jonušaitė, Simona Petravičienė (68 min. Agnieška Kazarina), Marija Galkina (46 min. Erika Šupelytė), Vestina Neverdauskaitė, Milda Liužinaitė, Lolita Žižytė (53 min. Loreta Rogačiova), Liucija Vaitukaitytė.

Atsargoje: Aušrinė Bikutė, Danielė Svirnelytė, Laura Kubiliūtė, Austė Bernotaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių