Quantcast

Istorinė tradicija – ralis „Aplink Lietuvą“

  • Teksto dydis:

„Svarbiausia – rungtis įveikti be klaidų ir nenuleisti akių nuo galinio vaizdo veidrodėlių, kad varžovai neliptų ant kulnų“, – savo sėkmės priežastis įvardijo ralio „Aplink Lietuvą“ vienas laimėtojų Mindaugas Kaminskas.

Pasveikino Prezidentas

Dalyvauti jau 32-ą kartą surengtame trijų dienų ralyje „Aplink Lietuvą“ (maršrutą tik asfaltuotais keliais sudarė iš viso 1 095 km, kelios rungtys laukė ir „Nemuno žiede“) buvo užsiregistravę 59 ekipažai.

Garbingiausias lenktynių trofėjus – Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos pereinamoji taurė.

Pasak šalies vadovo, ralis „Aplink Lietuvą“ – ypatinga šventė, susiejanti istorines tradicijas, automobilių sportą ir Lietuvos žmonių meilę savo šaliai.

„Tęsdami dar tarpukariu užgimusią tradiciją, jūs kaskart suteikiate jai naujų bruožų, plečiate vis sudėtingesnį tampantį maršrutą, papildote automobilių įskaitas ir klases, gausinate šio sporto entuziastų būrį, o svarbiausia – įtraukiate į jį vis įvairesnių mūsų šalies visuomenės atstovų, taip atspindėdami socialinį Lietuvos paveikslą“, – sakoma G. Nausėdos sveikinime varžybų dalyviams.

Ralį nuo 1931-ųjų rengia Lietuvos automobilių klubas (LAK).

Sėkmė: M. Bytautas ir M. Kaminskas antrą kartą iškovojo Lietuvos Prezidento taurę. / M. Tito ir L. Bartkaus / LAK nuotr.

Triumfavo kauniečiai

Šįkart Lietuvos Prezidento taurę iškovojo bendros įskaitos ir SGC 4 klasės nugalėtojai – 39-erių Mantas Bytautas ir 40-metis Mindaugas Kaminskas, važiavę automobiliu „Cupra Formentor“.

Kauniečių ekipažas triumfavo antrą kartą – pirmą pergalę „Aplink Lietuvą“ jie šventė 2019-aisiais.

Trijų dienų ralio maršrutą sudarė iš viso 1 095 km, kelios rungtys laukė ir „Nemuno žiede“.

Prezidento G. Nausėdos pereinamąją taurę ralio laimėtojams įteikė Prezidento kanceliarijos kanclerė Agila Barzdienė.

M. Bytautas ir M. Kaminskas vos 45,50 sek. aplenkė vilniečių Kęstučio ir Domo Taškūnų šeiminį ekipažą, važiavusį „VW Golf“ automobiliu. Trečioje vietoje – Daumantas Vitkevičius su Vyčiu Sidabru, vairavę „Seat Leon Cupra“, nugalėtojams pralaimėjo 1 min. 06,7 sek.

Susisiekimo ministerijos taurę už didžiausius laimėjimus SIA 1, SIA 2 ir SIA 3 klasėse pelnė Aurimas Bungarda su Kinteniu Bučiūnu („Peugeot 205“), o Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos apdovanojimu džiaugėsi Gintaras Šalkauskas su Evelina Prasauske, kelią į finišą skynęsi „BMW 330 XD“ ir pasiekę absoliučiai geriausią rezultatą N1 ir N2 (žmonių su negalia) įskaitose.

Istorija: ralis startavo Kaune, o Rotušės aikštėje buvo galima pasigrožėti ir senoviniais automobiliais. / M. Tito ir L. Bartkaus / LAK nuotr.

Prizų cunamis

LAK prezidentas Rolandas Dovidaitis ralio organizatorių taurę, skirtą jauniausiam varžybų dalyviui, įteikė Vytautui Dagiliui, o „Soliris“ taurę už geriausią rezultatą SGC 2 klasėje išsivežė Alytaus autoklubo sportininkės, moterų įskaitos laimėtojos Rita Sabaitė su Jurgita Raulušaitiene.

Šįkart jos pranoko šeiminį Agnės Mažeikienės ir Vaidos Mažeikaitės duetą, itin sėkmingai važiavusį rajonuose ir iškovojusį Alytaus, Tauragės ir Ukmergės rajonų savivaldybių merų taures.

R. Sabaitė su šturmane Jurgita savo trofėjų kolekciją papildė Kauno ir Biržų rajonų savivaldybių merų taurėmis.

„Paradis“ taurę, kurią jos steigėjai skyrė ekipažui, pasiekusiam geriausių rezultatų SGC 3 klasėje, iškovojo kauniečiai Andrius Sinkevičius su Edvinu Šakaliu, taip pat dominavę Bačiūnų kartodromo „Drift&Go“ ir Joniškio rajono savivaldybės mero taurių varžybose.

Vilniečiai Tadas Vitkevičius ir Feliksas Krivickis, važiavę „Toyota MR2“, laimėjo SIA 1 klasės varžybas ir pelnė Druskininkų ir Anykščių rajono savivaldybių merų taures.

Kaune miesto mero Visvaldo Matijošaičio taurė įteikta Ovidijui Tyleniui ir Artūrui Būgai, Vilniaus miesto mero Valdo Benkunsko taurė – Gintautui ir Gintei Skrebutėnams, dar pelniusiems ir Šakių rajono mero Raimondo Januševičiaus taurę.

Rokiškio ir Kėdainių savivaldybių merų taures laimėjo Aurimas Margevičius ir Andris Tolstychas.

Sąlygos: šiemet „Aplink Lietuvą“ dalyviai varžėsi tik asfaltuotuose keliuose ir aikštynuose. / M. Tito ir L. Bartkaus / LAK nuotr.

Pagerbė veteranus

Žmonių su negalia, kurių dauguma – asociacijos „Tapk laisvas“ nariai, grupėje startavo aštuoni ekipažai.

Kartu su absoliučiais ir N1 klasės nugalėtojais G. Šalkausku ir E. Prasauske trofėjus išsidalijo Algimantas Kojis ir Vygintas Šuminskas, trečią vietą užėmę Darius ir Ramūnas Kliaudaičiai.

N2 grupėje pirmavo Mažvydas Butkevičius su Linu Četkausku, aplenkę Mečislovą Trinkūną ir Eivilę Četkauskaitę.

Tarptautinės automobilių sporto veteranų asociacijos deleguotų sportininkų grupės nariai įveikė ne visą ralio „Aplink Lietuvą“ trasą, tačiau neliko be prizų.

LAK vadovas R. Dovidaitis pasveikino ir apdovanojo Vytautą ir Andrių Utyras, Rimgaudą Statnicką ir Rimantą Pukėną, Andžejų ir Eriką Jankovskius, Arūną ir Vilmą Petrovus, Jevgenijų Sazonovą ir Gintautą Tarasevičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių