Quantcast

Klaipėdiečiai pasidabino medaliais

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Vengrijoje vykusiame Europos kiokušin karatė jaunučių, jaunių ir jaunimo čempionate Klaipėdos sporto klubo „Okinava“ kovotojai pelnė vieną aukso ir tris sidabro medalius. Varžybose dalyvavo pusšešto šimto geriausių kovotojų iš 20 šalių.

Sporto klubas „Okinava“ į Europos kiokušin karatė čempionatą Vengrijoje delegavo net 10 savo auklėtinių, kurie pateko tarp geriausiųjų Europoje.

U16 amžiaus kategorijoje komandinėje kata (kova su šešėliu) rungtyje vicečempionais tapo Paulius Zibalis, Herkus Zibalis ir Arsenij Djakov.

Arsenij asmeninėje kata rungtyje iškovojo dar vieną sidabro medalį ir tapo dvigubu vicečempionu.

Kitai „Okinavos“ U16 komandai – Rasai Šeškauskaitei, Emilijui Stonceliui ir Nojui Trukšanovui šįkart pritrūko trupučio sėkmės.

Nusileidę Ukrainos komandai, kurie tapo šių metų Europos čempionais, tarp prizininkų nepateko, tačiau pirmą kartą žengę tarptautiniame čempionate jie įgavo neįkainojamos patirties.

U18 amžiaus kategorijoje pelnytas dar vienas sidabras. Nikas Kvasys, Tautvydas Rutė ir Kajus Malinen komandinėje kata rungtyje taip pat tapo vicečempionais.

Prizines vietas dalijosi dvi Lietuvos komandos, o tądien teisėjų sprendimas buvo palankus kitai komandai.

Kumitė rungtyje įspūdingai pasirodė N. Kvasys. Užtikrintai įveikęs tris varžovus pelnytais taškais, Nikas tapo Europos čempionu. Tarp varžovų taip pat įveikė ir praėjusių metų Europos čempioną bei šių metų Lietuvos čempioną.

Taip pat, Vengrijoje vyko ir moterų absoliučios kategorijos varžybos, kuriose 9 prizininkės iškovojo kelialapius į šiais metais vyksiantį pasaulio čempionatą Tokijuje.

Beje, į pasaulio čempionatą Tokijuje kelialapius jau turi sporto klubo „Okinava“ prezidentė ir mokytoja Diana Mačiūtė bei jos auklėtinis Matas Sasnauskas.

Dėl kelialapio Vengrijoje kovojo klubo mokytoja Rima Lisinskaitė, kuriai pritrūko tik vieno žingsnelio iki išsvajoto kelialapio.

Europos čempionate tarp teisėjų buvo ir „Okinavos“ mokytoja Kristina Basova, turinti tarptautinę karatė kiokušin teisėjo kategoriją, bei Žana Novikova, kuri nuolat prisideda prie varžybų organizavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių