Quantcast

Pagalba sau nuo įtampos ir nuovargio: tam nereiks profesionalo pagalbos

  • Teksto dydis:

Savimasažas – tai didžiulė pagalba sau. Kartas tikrai nereikia profesionalo pagalbos, jei jaučiate įtampą pečiuose ir kakle, nes tai gali pasidaryti kiekvienas žmogus sau namuose.

Masažo mokytoja Karina Mikailova papasakojo, kaip specialiais masažo judesiais, galima atsipalaiduoti vos per kelias minutes. 

– Kas yra savimasažas? 

– Tai pagalba sau rankomis tam tikrais masažiniais judesiais. 

– Kokias zonas galime sau masažuoti? 

– Galima masažuoti tą, ką pasiekiame. Dažniausiai moterys mėgsta masažuoti veidą, kaklą, dekoltė, rankas, plaštakas, kojas, pėdas, pilvą, galvą.

– Kodėl svarbu sau atlikti pečių, nugaros, kaklo masažą? 

– Labai daug žmonių jaučia įtampą būtent šioje zonoje nuo streso, nuovargio, įtampos. Savimasažas padės atpalaiduoti kaklą ir pečius. Įtemptos vietos atsipalaiduos ir bus lengviau užmigti ir toliau eiti į dienos darbus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

– Ką svarbu žinoti, kad sau nepakenktume? 

– Nereikia daryti per stipriai, turi būti išlaikytas komfortas. Negalime masažuoti savęs, kai yra pakilęs kraujospūdis. Geriau šiek tiek nusiraminti ir tik tada, kai kraujospūdis normalizuojasi, tęsti procedūrą.

– Kokia šio masažo nauda? 

– Padeda geriau išsimiegoti, padeda laikysenai. Taip pat, jeigu svaigsta galva, dažnai skauda galvą, gali reikšti, kad yra sutrikusi kraujotaka. Masažas padeda suaktyvinti kraujotaką ir padeda jautis geriau. Kalbant apie galvos masažą, jis gali padėti plaukų augimui. 

– Kiek laiko reikėtų save masažuoti ir kaip tą reikėtų daryti? 

– Užtenka 5–10 min. per dieną. Galima masažuoti su aliejumi, su kremu arba tiesiog be jokių papildomų priemonių.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių