Quantcast

G. Nausėda Granadoje su EK vadove aptarė Ukrainos grūdų eksporto plėtrą per Lietuvą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Granadoje su Europos Komisijos vadove Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) Ukrainos grūdų eksporto per Klaipėdos uostą plėtros galimybes.

Jie taip pat kalbėjosi apie paramą Ukrainai, spaudimo didinimą Rusijai.

„Esame pasirengę su Europos Komisija aptarti konkrečias finansines paramos priemones, kurios leistų padidinti Lietuvos transporto sektoriaus ir uosto pajėgumus“, – sakė prezidentas.

Vėliau kreipdamasis į Europos politinės bendrijos (EPB) formato dalyvius, G. Nausėda teigė, kad Rusijos karas Ukrainoje „pakeitė pasaulį, išryškindamas būtinybę aktyviai ginti demokratijos vertybes, šalių teritorinį vientisumą ir taisyklėmis grįstą tarptautinę tvarką“.

Jis taip pat ragino glaudinti ryšius tarp Europos Sąjungos, NATO ir šalių partnerių, keistis gerąja praktika, panaudojant jau egzistuojančius koordinavimo instrumentus ir programas, išlaikyti ir stiprinti paramą su agresoriumi kovojančiai Ukrainai.

„Mūsų bendra pareiga – atremti Rusijos agresiją ir kartu įveikti jos keliamus saugumo, ekonominius ir socialinius iššūkius. Taip pat turėtume atidžiai stebėti Kinijos veikimą tarptautinėje erdvėje. Turime stovėti tarptautinės tvarkos, demokratijos ir žmogaus teisių sargyboje“, – kalbėjo G. Nausėda.

EPB susitikimas vyksta trečią kartą. Jame dalyvauja 44 Europos valstybių vadovai, taip pat Europos Komisijos ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Tik visiškai nesuvokiantys logistikos gali kalbėti apie ukrainietiškų grūdų eksportą per Lietuvą. Nebet Nausėda žino, kad greitai pasibaigs karas ir atsidarys tranzitas per Baltarusiją. Priešingu atveju galima kalbėti tik apie kelis ar keliasdešimt tūkst. tonų , kurias galima pervežti automobiliais per Lenkiją. Bet tai toks mažas kiekis, kad kalbėti neverta.

AUKSTAS IR GRAZUS UKRAINOS ,,PREZIDENTAS"

AUKSTAS IR GRAZUS UKRAINOS ,,PREZIDENTAS" portretas
Kaip jie visi UZKNISO su ta Ukraina. Kodel musu tv kanalas neparode, kaip Zelioga su Kanados premjeru pasveikino Kanados parlamente nacista....? Nejaugi Rusai klydo, sakydami, kad Ukrainoje kovoja su nacistais....

Artūras

Artūras portretas
Susitiko Ukrainos prezidentas su apsišaukėle, kurios niekas nerinko ir neaiškiais būdais tapusia, neaiškios komisijos vadove. Žmonės kalba, kad EK postus gauna už kyšius ir geras pažintis. Protekcija ir kyšininkavimas ten ne svetima. Kažin Lietuva turi prezidentą?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių