Quantcast

Registrų centras: naujų įmonių steigimas – didžiausias per ketvirtį amžiaus

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais Lietuvoje buvo įregistruota 15,7 tūkst. naujų įmonių daugiausiai per pastaruosius 25 metus, skelbia Registrų centras.

Be to, pastebima, kad steigiant naują juridinį asmenį ir toliau populiariausia teisine forma išlieka mažosios bendrijos.

„Paskutinį kartą toks didelis naujai registruotų juridinių asmenų skaičius fiksuotas 1997 metais, kuomet juridinių asmenų registravimą vykdė savivaldybės, ministerijos ir kitos institucijos“, – pranešime sakė Registrų centro Duomenų sprendimų ir analizės departamento vadovė Aistė Gudaitienė.

Anot jos, pastaruoju metu naujų įmonių ir organizacijų skaičius nuosekliai augo, per metus vidutiniškai būdavo įregistruojama apie 13 tūkst. Suaktyvėjimas pastebėtas per pandemiją.

Juridinių asmenų registro duomenimis, per visą atkurtos nepriklausomybės laikotarpį daugiausiai naujų juridinių asmenų įregistruota 1991 metais – 41,1 tūkstančio. Tačiau iki šių dienų iš jų likę mažiau nei dešimtadalis – apie 4 tūkstančius.

Registrų centro analitikai pastebi, kad pastaruoju metu verslą pradėti nusprendusiems asmenims patraukliausia teisinė forma yra mažoji bendrija. Pernai iš visų naujų juridinių asmenų jų buvo 9,3 tūkst. arba 60 proc.

Šiuo metu Juridinių asmenų registre įregistruota beveik 240 tūkst. juridinių asmenų. Iš jų daugiausiai – iš viso beveik 117 tūkst. – uždarosios akcinės bendrovės, o mažųjų bendrijų šiuo metu yra 2,5 karto mažiau – 47 tūkstančiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai jau taip

Tai jau taip  portretas
Kiek padorių įmonių kuriasi? Kas tikrina, o kai š.. išplaukia į paviršių daug pinigėlių jau būna išplauta

Anonimas

Anonimas portretas
Viskam reikia pinigų!

Gal

Gal portretas
reikėtų sakyt ,,..pinigų plovimo įmonių steigimas''? :D)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių