Quantcast

STT: Generalinė miškų urėdija nepakankamai kontroliuoja prekybą mediena

  • Teksto dydis:

Generalinė miškų urėdija nepakankamai kontroliuoja prekybą apvaliąja mediena, teigia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atlikusi korupcijos rizikos analizę.

Pasak STT, nors prekyba mediena yra viena iš prioritetinių Generalinės miškų urėdijos veiklos sričių, ji kontroliuojama nepakankamai – nėra bendros kontrolės sistemos, nesudarytos sąlygos laiku reaguoti į galimus urėdijose padarytus pažeidimus, o nustačius pažeidimus ne visada taikomos tinkamos nuobaudos juos padariusiems asmenims. Tai sudaro prielaidų korupcijos rizikai atsirasti.

Siekdami sumažinti galimos korupcijos atsiradimo prielaidas, STT pareigūnai pateikė konkrečių pasiūlymų, kaip būtų galima efektyviau kontroliuoti miškų urėdijų veiklą.

Taip pat teigiama, kad pati Generalinė miškų urėdija savo veikloje turėtų labiau vadovautis viešumo ir skaidrumo principais, interneto tinklalapyje skelbti metines veiklos ataskaitas, pateikti savo ir visų urėdijų apibendrintą, susistemintą ataskaitinių finansinių metų veiklos apžvalgą, nurodyti įmonių turto padidėjimą ar sumažėjimą, šio turto padidėjimo ar sumažėjimo priežastis.

STT specialistus domino galima korupcijos atsiradimo rizika Generalinei miškų urėdijai koordinuojant miškų urėdijų veiklą ruošiant medieną, kaupiant ir apibendrinant informaciją apie prekybą apvaliąja mediena, miško kirtimus valstybiniuose miškuose, taip pat vykdant funkcijas, nustatytas Prekybos apvaliąja mediena taisyklėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimaka

Rimaka portretas
STT patikrinkite Šalčininkų urėdijos uroda su girininkais. Vot ten tai valstybinis uab-as. Rasite , tikrai ko nesitikėjote. Pradėkite nuo Bruzgio sunaus įmonės, špigules, medbalt ir t.t.. Viena ranka dirba organizuota grupuotė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių