Quantcast

STT: įstatymo pataisos atveria kelią neteisėtoms statyboms draustiniuose

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerijos siūlomi įstatymo pakeitimai atvertų kelią galimoms neteisėtoms statyboms saugomose teritorijose, teigia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Anot jos, siūlomi Saugomų teritorijų įstatymo pakeitimai panaikintų dabartinę tvarką, pagal kurią draustiniuose neleidžiama statyti pastatų ir įteisinti jų kaip stogines gyvuliams, o pataisos tokį reguliavimą naikintų.

„Projektu siūloma reguliavimo atsisakyti“, – teigiama pataisų projekto antikorupcinio vertinimo išvadoje.

Jeigu siūlomi pakeitimai įsigaliotų, įstatymas nesaugotų vertybių, suteiktų nesąžiningo elgesio galimybę.

STT vertinimu, pakeitus įstatymą saugomose teritorijose kaip stoginės galėtų būti įrengiami kiti, pavyzdžiui, rekreaciniai statiniai, o tai būtų palanku siauroms interesų grupėms ar atskiriems asmenims.

Išvadose taip pat teigiama, jog neaiški ir interpretavimui atvira ministerijos siūloma pataisa dėl draustiniuose leidžiamos naujos statybos buvusios sodybos vietoje – vietoj jos būtų leista nauja statyba kitoje vietoje, jei neįmanoma sodybos atstatyti buvusioje vietoje.

„Dalis projektu apibrėžtų sąlygų – užaugęs miškas, nutiestas kelias ar kitos neapibrėžtos priežastys – gali būti žemės sklypo savininko ar valdytojo sąmoningos veiklos padariniai“, – skelbia išvados.

STT antikorupciniu požiūriu neigiamai įvertino ir kitus pakeitimus, susijusius su sprendimų priėmimu dėl saugomų teritorijų įsteigimo ar jų ribų keitimo.

Išvadą STT pateikė Seimo Kaimo reikalų ir Aplinkos apsaugos komitetams, kuriuose bus svarstomos įstatymo pataisos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Privačios

Privačios  portretas
Saugomos teritorijos priedo prie šio. Dušinių pastatys, o poto saugos vabalėlius nuo žmonių

Gentvilai

Gentvilai portretas
Jus Abu ka Tevas ka sunus esat pi da rai.

Vigis

Vigis portretas
Ir tai vyksta prie Gentvilu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių