Quantcast

V. Mitalas sako pritarsiantis siūlymui drausti azartinių lošimų reklamą

Valdančiųjų koalicijos partnerės Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas teigia esantis linkęs pritarti griežtesniam lošimo rinkos reguliavimui įvedant azartinių lošimų reklamos draudimą.

„Esu linkęs pritarti pateikimo stadijoje, manau, kad tai yra rinka, kuri neturėtų būti nereguliuojama“, – trečiadienį Žinių radijui sakė V. Mitalas.

Anot jo, esminiai pokyčiai, kurie susiję su lošimų rinka ir atsakingu lošimu, ruošiami Finansų ministerijos. Dabartinis reguliavimas, pasak V. Mitalo, nėra tinkamas.

„Lietuvoje toks reguliavimas, kad net patys lošimo namai matydami, kad žmogus gali turėti problemų, neturi jokių teisinių instrumentų jį sustabdyti. (...) Tai uždrausta, nes neva bus stabdoma, kai žmogui sekasi. Man atrodo, kad kai kuris verslas pakankamai brandus, gali sustabdyti žmogų, kai jam be galo nesiseka, jau matosi, kad jis turi didelę priklausomybę“, – kalbėjo jis.

Anot jo, lošimų reklamos draudimas nėra susijęs su keliasdešimt milijonų eurų pralošusiu investicijų bendrovės „BaltCap“ fondo buvusiu partneriu Šarūnu Stepukoniu.

„Tai yra apskritai matant statistiką, įvertinant visą padėtį tam tikras įstatymas ir tas lošimo reklamos draudimas, kurį užregistravo kolegos Seime ir jis gal jau rytoj bus pateiktas Seimui svarstyti. Matysim, kaip judam toliau“, – kalbėjo jis.

Seimas antradienį nepradėjo svarstymų, ar nuo 2025 metų visiškai uždrausti azartinių lošimų reklamą – klausimo pateikimas buvo atidėtas ketvirtadieniui.

Dalies verslo bei žiniasklaidos organizacijų atstovų antradienį paprašė parlamentarų atidėti visišką lošimų reklamos draudimą numatančių pataisų pateikimą.

Azartinių lošimų įstatymo pakeitimų iniciatoriaus Mindaugo Lingės parengtas pataisas parašais parėmė maždaug pusšimtis parlamentarų – daugiausia iš valdančiosios daugumos.

Pataisomis siūloma drausti skleisti informaciją, kad azartinių lošimų bendrovės remia bet kokius viešus renginius, veiklas, fizinius ir juridinius asmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Mitalo šios dienos politines reklamos pilnam ir sėkmingam išpildymui iki pilnos jo laimes trūksta didelio formato jo veido nuotraukos. Vietos jai daug, nes protingo jo pasisakymuose nerasta nieko.

SKVERNELIO laikysena rodo, jog n e s ą ž i n i n g a m e

SKVERNELIO laikysena rodo, jog n e s ą ž i n i n g a m e portretas
lošimo versle, galimai yra prikišęs ne tik rankas , bet ir NOSĮ, o įvairioms socdemų gudsbergytėms- reikėtų pirmiausia dėmesį skirti m o r a l e i stiprinti savo ŠEIMĄ`, nei palaikyti lošimų verslą.

Varge varge

Varge varge portretas
Stapukonis prisižiūrėjo reklamos todėl ir pralošė 46 limonus pensininku pinigū Idiotai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių