Quantcast

Vilniuje – Ukrainos atstatymo konferencija

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministerija antradienį Vilniuje rengia konferenciją, kurios metu politikai, verslo ir ekspertų bendruomenės atstovai diskutuos apie Ukrainos atkūrimo planus.

Ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad Lietuva gali pademonstruoti lyderystę visam pasauliui teikdama ne tik karinę ir politinę paramą Ukrainai ir jos žmonėms, bet ir pasiūlymus dėl šalies infrastruktūros ir ekonomikos atkūrimo.

Anot jos, būtina skubiai atkurti valstybės funkcionavimui kritiškai svarbią infrastruktūrą. Svarbiausias prioritetas – ligoninių ir poliklinikų, kelių ir tiltų, vandens, elektros, dujų ir šildymo tiekimą užtikrinančios infrastruktūros atnaujinimas.

Be to, bus kalbama apie Ukrainos atkūrimą po karo, kuris siejamas ne tik su pastatų ir infrastruktūros atstatymu, bet ir su institucijų modernizavimu, ekonomikos atsigavimu.

Kuriama nauja platforma ir nauja finansinė priemonė „Rebuilt Ukraine facility“, kuri turėtų konsoliduoti visą paramą, įskaitant ir tą, kurią teiktų tarptautinės institucijos bei Europos Sąjungos valstybės narės.

Konferencijoje dalyvaus premjerė Ingrida Šimonytė, ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė, Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė bei kiti viešojo sektoriaus, taip pat Europos Parlamento, Europos Komisijos ir Lietuvos verslo atstovai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainos atstatymo konferencijaEkonomikos ministerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių