Quantcast

Seną keičia naujas? Skausmo gydymas dabar

  • Teksto dydis:

Lėtinis skausmas yra neatskiriama gyvenimo dalis, su juo susiduria milijonai žmonių visame pasaulyje. Nuo senovės civilizacijų su pradiniais ir primityviausiais gydymo metodais iki šiuolaikinės inovatyvios medicinos pagrindinė problema išlieka ta pati – palengvinti žmonių, kenčiančių lėtinius skausmus, gyvenimą.

Šiais laikais taikomi įvairūs lėtinio skausmo gydymo metodai. Vieni jau daug metų naudojami medicinoje, kiti – nauji ir inovatyvūs. Skausmo gydymo ir stuburo chirurgijos klinikos „Clinic Agatas“ skausmo specialistai dalijasi įžvalgomis apie skirtingus skausmo gydymo būdus, padedančius pacientams grįžti į gyvenimą be skausmo.

Medicina neatspari besikeičiančiam pasauliui. Gydant skausmą ieškoma ir taikoma vis naujų gydymo būdų, atliepiančių visuomenės pokyčius. Vienas geriausių to įrodymų – regeneracinė medicina, kuri itin populiarėja gydant skausmą. Pasitelkiant regeneracinę mediciną, pažeisti audiniai natūraliu būdu skatinami atsikurti ir atgauti pradines funkcijas.

„Clinic Agatas“ įkūrėja gydytoja anesteziologė-reanimatologė, skausmo specialistė Asta Mažeikaitė teigia, kad regeneracinė medicina nėra ateitis, ji yra dabartis, jau prasiskynusi kelią gydant skausmą ir rodanti teigiamus rezultatus.

„Clinic Agatas“ archyvo nuotr.

„Regeneracinei medicinai priskiriamos tokios procedūros kaip proloterapija (vietinio anestetiko ir dekstrozės mišinys), PRP (trombocitais papildyta plazma) ir kamieninių ląstelių terapija. Minėti produktai suleidžiami itin tiksliai į pažeistą vietą. Tai skatina organizmo gijimo procesus, siekiant sustiprinti ir atstatyti pažeistus ir skausmingus sąnarius, raiščius, sausgysles ir kitus jungiamuosius audinius. Injekcijos sukeltas uždegiminis organizmo atsakas skatina audinių regeneraciją, susilpnėjusių struktūrų stangrėjimą“, – paaiškino A. Mažeikaitė, pasakodama apie regeneracinės medicinos metodus.

„Clinic Agatas“ skausmo specialistas, anesteziologas-reanimatologas Linas Šikarskas, ne kartą mokęsis Danijoje esančiame „Cryo Center“, skatina nepamiršti apie itin sparčiai besivystantį skausmo gydymo būdą – krioterapiją (šalčio terapiją).

„Krioterapijos metu dažniausiai yra užšaldoma juntamoji nervo dalis (sensorinės skaidulos), todėl po procedūros nebejaučiamas skausmas, tačiau išlieka puikiai veikiančios motorinės funkcijos (judėjimas). Tai saugi invazinė skausmo gydymo procedūra, kuri trunka nuo 3 iki 15 minučių“, – teigė skausmo specialistas.

Nepaisant atsirandančių naujų gydymo metodų, laiko patikrinti skausmo gydymo metodai išlieka itin efektyvūs ir dažnai taikomi.

„Clinic Agatas“ archyvo nuotr.

„Invazinės skausmo gydymo procedūros, kontroliuojamos rentgenu arba ultragarsu, taip pat trigerinių taškų injekcijos aktualios ir šiuolaikiškos, daromos visame pasaulyje. Pavyzdžiui, atlikus trigerinių taškų injekcijas, gydymo efektyvumas gali pasiekti ir 100 proc. Vaistų suleidimas ties nervine šaknele kontroliuojant rentgenu, epidurinė vaistų injekcija (vadinamoji blokada) yra efektyvi iki 85 proc. Ši statistika yra itin palanki pacientams, norintiems gauti greitesnį rezultatą ir sumažinti nepakeliamus skausmus“, – teigė „Clinic Agatas“ gydytoja anesteziologė-reanimatologė, skausmo specialistė med. m. dr. Aida Kinderytė.

„Clinic Agatas“ skausmo gydymo specialistai gydytojai anesteziologai-reanimatologai A. Mažeikaitė, med. m. dr. A. Kinderytė ir L. Šikarskas sutaria, kad skausmo gydymo metodų parinkimas priklauso nuo kiekvieno paciento individualios klinikinės situacijos. Nesvarbu, ar skausmo gydymo metodas yra inovatyvus, ar taikomas jau daugelį metų, svarbiausia – padėti pacientams grįžti į gyvenimą be skausmo.

+370 602 26 118;

info@clinicagatas.com;

Sporto g. 3, Kaunas; 

Paryžiaus Komunos g. 2A, Klaipėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yra labai

Yra labai portretas
Gerų atsiliepimų po gydymą Agate. Net 80 -meciams padeda. Rekomenduoju

Keista

Keista portretas
Išrasta daugybė būdų skausmui nuimti, bet daugybė žmonių kenčia jau vien stuburo skausmus. O kiek dar kitų ligų. Vaistai yra, bet žmonių niekas negydo. Kodėl?

Joooo...

Joooo... portretas
O taip dar neseniai nebuvo "gydymo telefonu"!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių