Quantcast

Po gaisro „Ecoservice“ padidėjusi aplinkos tarša neužfiksuota, Neries kokybė nepakitusi

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį kilus gaisrui atliekų rūšiavimo įmonėje „Ecoservice“ ir vėliau atlikus tyrimus, padidėjusi aplinkos tarša neužfiksuota, Neries upės vandens kokybės nepakitusi.

„Pagal kitų tirtų parametrų (cheminio deguonies suvartojimo, bendrojo azoto, bendrojo fosforo, naftos produktų, sunkiųjų metalų: vario, chromo, nikelio) jau gautus tyrimų rezultatus padidėjusi tarša į aplinką nebuvo užfiksuota. Neries vandens kokybės pokyčių žemiau paviršinių nuotekų išleistuvo taip pat kol kas nebuvo nustatyta“, – ketvirtadienį pranešė Aplinkos apsaugos departementas (AAD).

„Išleistuve į Neries upę buvo nustatyti skendinčių medžiagų (nuotekose pakibusios mineralinių ar organinių medžiagų dalelės) didžiausios momentinės koncentracijos viršijimai (tyrimų rezultatas 103 mg/l, normatyvas – 50 mg/l)“, – pridūrė departamentas.

Pasak departamento, šiuo išleistuvu į Neries upę yra išleidžiamos paviršinės nuotekos ne tik nuo įmonės, bet ir nuo aplinkinių teritorijų, todėl šios taršos nereikėtų sieti vien su gaisru. Prie padidėjusios taršos galėjo prisidėti ir tarša nuo aplinkinių teritorijų.

Departamentas nurodė, kad tai yra pirminis situacijos vertinimas, laukiama prioritetinių ir prioritetinių pavojingųjų medžiagų, dalies sunkiųjų metalų tyrimų rezultatai, ekotoksiškumo įvertinimo.

„Galutines išvadas apie į aplinką patekusius teršalus departamentas galės pateikti tik turėdamas ir kompleksiškai įvertinęs visus tyrimų rezultatus“, – rašė AAD.

Departamentas taip pat nurodė kreipęsis į Lietuvos geologijos tarnybą ir Aplinkos apsaugos agentūrą, jų prašo atlikti aplinkinių teritorijų paviršinio grunto (dirvožemio) užterštumo tyrimus bei identifikuoti kitas teritorijas, kurios galėjo būti paveiktos kilusio gaisro taršos.

Gaisras sostinėje netoli Gariūnų turgavietės esančioje bendrovės teritorijoje kilo praėjusio šeštadienio rytą, tą patį vakarą jis buvo lokalizuotas, žmonės per jį nenukentėjo. Gaisrą gesino didelės ugniagesių pajėgos, taršos dėl dūmų vilniečiai iš esmės nejuto, nes vėjas juos nešė tolyn nuo miesto. Antradienio vakarą ugniagesiai pranešė palikę „Ecoservice“ teritoriją, gaisras buvo visiškai užgesintas.

„Ecoservice“ informavo, kad bendrovei priklausančiame rūšiavimo centre degė nepavojingos atliekos, įmonė dėl gaisro pradėjo vidinį tyrimą. Bendrovė teigia teikianti paslaugas įprastai, bendradarbiaujanti su pareigūnais bei institucijomis.

„Ecoservice“ taip pat tvirtina, kad atliekų kiekių apskaita įmonėje vykdoma laikantis reikalavimų, o kilusio gaisro vietoje buvęs atliekų kiekis neviršijo leistino pagal turimą leidimą.

Dėl gaisro Vilniaus apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, AAD atlieka patikrinimą, kurio metu matuojami sudegusių atliekų kiekiai ir vėliau bus vertinama aplinkai padaryta žala.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
vadynasi be reikalo statomos katilinės atliekom degint ,tokiu būdu greičiau galima jomis atsikratyt ir jokios taršos ,vo kaip gerai dyrba mūsų tarnybos.

W

W portretas
Tiesiog gėrybinis gaisras , gamta puolė alsuoti pavasariu , Gariunuose - pirkėju nesuskaičiuosi [ ir t.t. ]

manau , kad

manau , kad portretas
GENDVILAS PRARADO kvapą ir skonį
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių